SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarih Olmasını İstemiyoruz"

A- A+ PAYLAŞ
Türk Haber Sen Malatya Şube Başkanı Akın Çelik, "Milletimizin 170 yıldır hizmetinde olan ve en ücra köşesine kadar kamu hizmetini yerine getiren tarihi bir kurumun, tarih olmasını istemiyoruz. PTT'nin A.Ş olmasına karşıyız" dedi.
 
Çelik, sendika binasında, bazı yöneticilerle birlikte yaptığı basın açıklamasında, önce son günlerde yükselen terör olaylarını kınadı. PTT'nin A.Ş yapılması çalışmalarına değinen Çelik, "Daha önce hazırlanan ve kamuoyu ile paylaşılan taslakta Ulaştırma Bakanlığı bazı değişiklikler yaparak 16 maddelik bir taslak ile PTT Genel Müdürlüğü’nü KİT olmaktan çıkartıyor, PTT A.Ş.'ye dönüştürülüyor. Taslağa göre emekliliği dolmuş yaklaşık 6 bin 900 kişinin emekliliğe teşvik etmek amacıyla yüzde 30 teşvik ikramiyesi verilirken çalışanların merakla bekledikleri kurum değişikliği hakkı Başbakanlığa sunulan taslaktan çıkartılmıştır. Performansa dayalı bir çalışma biçimi oluşturularak çalışanın performansına göre yılda dört ikramiye verilebileceği ifade edilmektedir. Yani çalışan personele verilecek ikramiye yine işverenin insafına terk edilecektir. Çalışma hayatları yönetim kurulu kararına bağlı olacak, yönetim kurulu kararı ile sözleşmelerine son verebilecek" şeklinde konuştu.
 
"Taslağın 3 Ekim 2011 tarihine kadar kanunlaşması beklenmektedir. Sendikamız PTT'nin şirket olmasına kesinlikle karşıdır. PTT A.Ş yapıldığında kurumda çalışanların akıbetinin yarın ne olacağını bilmiyoruz. Çünkü bu yetkiyle PTT A.Ş, yeni şirketler kurabilecek, bu şirketleri başkalarına devredebilecek. Bunun arkasında yatan gerçek özelleştirmedir. Milletimizin 170 yıldır hizmetinde olan ve en ücra köşesine kadar kamu hizmetini yerine getiren tarihi bir kurumun, tarih olmasını istemiyoruz" diyen Çelik, açıklamasını şöyle tamamladı:
 
"Bugün Avrupa ülkelerinde bile yapılan yanlışlıktan dönülmekte, özelleştirilmiş kurumlar tekrar kamulaştırılmakta iken, ülkemizin bu yanlışlıkları yapmalarının da karşısında olduğumuzu buradan ifade etmek istiyoruz. PTT zarar eden bir kurum değildir. Yaklaşık 37 bin kişi istihdam ederek ülkemizin en ücra köşelerine kadar hizmet sunmaktadır. Özel sektörün kar etmediği bölgelere hizmet götürmesi söz konusu değildir, o zaman bu hizmetleri kim yapacak. Kar yoksa hizmette yok düşüncesinde olan özel sektörün insafına mı terk edilecektir. Bütün bu sebeplerden dolayı PTT'nin şirket yapılmasından vazgeçilmeli ve özerk hale getirilmelidir. Bu yüzden milletimizin 170 yıllık tarihi kuruma sahip çıkmasını bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız