SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarih ve Kültür Çalıştayı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyinin koordinasyonunda Malatya tarihi üzerine bir çalıştay yapılacak.

Konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

" Konu ile ilgili Kent Konseyinde Niyazi Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, Tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Abdulkadir Artan birlikte bir basın açıklaması yaptılar.

Malatya tarihi ve kültürü üzerinde yapılan ve yapılacak olan araştırmaların kentimiz insanlarının kendi geçmişleriyle buluşmaları açısından çok önemli olduğuna işaret eden Tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Abdulkadir Artan, kentlerin başka kentlerle olan rekabetlerini yalnızca ekonomik olarak değil, tarihi ve kültürel derinlik ve zenginlik yönünden de yürüttüklerini belirtti.

Kent Bilincine Kentin Hafızası Olmadan Ulaşmak Mümkün Değildir…

Artan, günümüz dünyasında gittikçe zayıflamakta olan aidiyet duygusunu aşmanın yolunun kentte yaşayan insanların bir bilinç etrafında bir araya gelmelerini sağlamaktan geçtiğini söyleyerek, kent bilincine, kentin hafızası ortaya çıkarılmadan ulaşmanın mümkün olamayacağını söyledi. Artan: “Bizzat kendisi tarihi bir varlık olan insanın yaşadığı coğrafyaya aidiyet beslemesinin yolu o coğrafyanın tarihi ve kültürel birikimi ile buluşmasıyla mümkündür.”dedi.

Aratan: “Malatya tarihi ve kültürü üzerinde çalışan araştırmacıları bir araya getirmek suretiyle, Malatya araştırmalarında hangi seviyede olduğumuzu tespit ettikten sonra, bu alanda araştırmaları teşvik etmek için ne tür önerilerin geliştirilebileceğini ortaya koymak istiyoruz.”dedi.

Malatya tarihini araştıranları Kent Konseyine Bekliyoruz…

Bu organizasyonu gerçekleştirmek üzere 21 Mayıs 2011 Cumartesi günü Saat 11.00’da Malatya Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda, çalıştay yapılacağını belirten Abdulkadir Artan, Malatya tarihi ve kültürü üzerinde araştırma yapan araştırmacıların Malatya Kent Konseyi’ne müracaatta bulunup kayıt yaptırmalarını beklediklerini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız