SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarih Yazılıyor"

A- A+ PAYLAŞ

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD Malatya Şubesi'nin ev sahipliğinde Anemon Otel'de yapılan ve MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) Başkanı ve MÜSİAD Amerika Temsilcisi Prof. Dr İhsan Işık'ın da katıldığı MÜSİAD 2.bölge istişare toplantısının son derece yararlı geçtiğini bildiren MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Şahin, 12 Haziran seçimi sonrasında ekonomiyi de değerlendirdi.

Şahin, "Ülkemiz yöneticilerinin, bugün geldiği nokta itibarı ile, konuşulmasından korkulan inanç özgürlüğü, Kürt sorunu gibi bir çok sorunu tartışmaya, açtıkları görülmektedir.Kendilerini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak gören, her on yılda bir darbeler ile ülkeyi geriye götüren darbecilerden, hukuki olarak hesap sorulduğunu görmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Ancak bunun burada sınırlı kalmayıp, bu ülkede Sağ Sol, Kürt Türk, alevi sünni ayrımı yaparak ülkeyi faili meçhul cinayetlerle kan gölüne dönüştürenlerin, kaos ortamı hazırlayanların ve birçok masum insanın canına kast edenlerin, yakalanıp yargı önüne çıkarılmasını beklemekteyiz.Özellikle ilimizde belediye başkanlığı yapmış,yiğit insan Hamit Fendoğlu ve ailesini katleden zihniyetin ve katillerinin de henüz ortaya çıkarılmadığını hatırlatır,biran önce bu menfur suikastin aydınlatılmasını ve suçluların yargı Önüne çıkarılmasını beklediğimizi iletmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu ülkede, azınlıkların hakları sürekli gündeme getirilirken, bununla birlikte ülkenin büyük çoğunluğunu oluşturan dindar insanlarında, örneğin bir başörtüsü sorunu gibi, haklar noktasında çözüme yönelik adımların atılması ivedilikle gerekmektedir. Yıkılan her tabu ile beraber, Türkiye halkının önü açılmış ve milletimiz tarihsel misyonunu adeta yeniden hatırlamıştır. Halkımız, geleceğe dair hayallerinin, adına çılgın denen projelerle hayat bulmaya başladığını müşahede etmiştir" diyen Şahin, daha sonra

şunları belirtti:

“Evet bugün bu süreçte bu topraklarda bir tarih yazıldığını söyleyebiliriz. Bizlerde MÜSİAD camiası olarak, buna şahitlik etmekten ve katkı sunmaktan onur duyuyoruz. Sadece ekonomi alanında değil, hayatın bir çok alanında yaptığı çalışmalar ve yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan MÜSİAD, bu tarih yazılma sürecinde etkin rol almalıdır.

Tüm bu değişim ve dönüşümün kayıt altına alınması demek olan, yeni anayasa hazırlık sürecinde, hükümetimizin ve Sayın Başbakanımızın sivil toplum kuruluşlarından gerekli desteği alması ve toplumsal mutabakatı sağlaması önem arz etmektedir.Anayasanın sivil olabilmesinin önemli bir koşulunun da, STK'ların destek ve katkıları ile hazırlanması olduğuna inanıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız