SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarihe Not Düşülecek"

0
Güncellendi - 2016-10-09 02:03:57
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP  Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çalık, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından şehit aileleri ve gazilere yönelik önemli düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

AA'nın Öznur Çalık'ın konuya ilişkin açıklamasının yeraldığı haberi şöyle:

"AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan 241 kişi ve 2 bin 194 gazinin yaşam hikayelerini, darbe girişimi sırasında nasıl sokağa çıktıklarını ve neler yaptıklarını bir kitapla ölümsüzleştirecek.

AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından şehit aileleri ve gazilere yönelik önemli düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda şehit ailelerine aylık bağladıklarını ve çeşitli maddi desteklerde bulunduklarını anlatan Çalık, şehit ailelerine tazminatlarının da ödendiğini belirtti.

Çalık, FETÖ'nün darbe girişiminde 241 kişinin şehit, 2 bin 195 kişinin de gazi olduğunu hatırlatarak, "Darbe girişiminde tırnağı dahil olmak üzere eğer etkilendiyse onları gazi kabul ettik. Daha önce gazi olabilmek için aranılan engellilik şartı 15 Temmuz sürecinde aranmadı ve o gazilerimize de birer istihdam ve tazminat hakkı tanındı." dedi.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak çok önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

"Bu çalışmamız 81 ilimizdeki AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlarımızın koordinasyonunda yürütüldü. Şu an 32 ilimizde şehit yakınımız ve gazimiz var. Bu ailelerin tamamına tek tek ulaşıldı. Onlarla konuştuk, şehitlerimizin ailelerinden, gazilerimizin ise kendilerinden 15 Temmuz'da sokağa nasıl çıktıklarını, nasıl duyduklarını, neler yaptıkları gibi hikayelerini dinledik. Çok duygusal anlarla karşı karşıya kaldık. Bu anları tüm kamuoyunun bilmesi ve görmesi gerekiyor. O maneviyat ortamını yaşamak bizleri de ayrı bir huzura erdirdi."

- "Görüntülerden belgeseller de çıkacak"

Çalık, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığının yaptığı çalışma neticesinde elde ettikleri verilerle demokrasiye ve tarihe not düşecek donelere ulaştıklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Darbe girişimi sırasında sokağa çıkan vatandaşlarımızın profillerini, yaşlarını, cinsiyetlerini, maddi ve manevi durumlarını tespit edip, elde edeceğimiz verilerle ulusal ve uluslararası alanda yayınlanacak makaleler hazırlayacağız ve bunları kitaplaştıracağız. Görüntüler de var. Bunlardan çok önemli belgeseller de çıkacak. Geçmiş dönemde yaşanan darbe teşebbüslerinde ve darbelerde tarihe dönüp baktığımızda görüntülerin ve net verilerin olmadığını görüyoruz. Sayın Başbakanımızın talimatıyla 2 bin 195 gazimiz ve 241 şehidimizin ailesine ulaştık. Bundan sonraki süreçte akademisyenlerimiz elde ettiğimiz verilerden önemli ve güzel bir çalışma çıkaracak. Tarihe ve demokrasiye not düşecek verilerimiz elimizde olacak."

- "Tarihe not düşülecek"

Kitabın makaleler halinde hazırlanacağını belirten Çalık, "Gazi ve şehitlerimizin isimleriyle o gün nasıl, hangi duygularla sokağa çıktılar, çıkmalarına ne vesile oldu, vatan, bayrak sevgisi, Cumhurbaşkanımızın beyanatları... Birçok şehit ailemiz ve gazilerimiz Cumhurbaşkanımızın beyanatlarından sonra sokağa çıktıklarını söylediler. Bunların hepsini verilere dayandırarak makaleler yazacağız ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, milletimizi o kahramanlık hikayeleri kitaplaştırılarak tarihe not düşülmüş olacak." diye konuştu."

Anadolu Ajansı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız