SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarihi Bir Başarı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:16:58
A- A+ PAYLAŞ

3 Ağustos’ta başlayıp 22 Ağustos’ta sona eren görüşmelerde kamu görevlileri 2016 yılının ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 olmak üzere toplam 11,3 oranında zam alacak. 2017 yılında ise bu rakam yüzde 7 olacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MEMUR-SEN Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 3. dönem toplu sözleşme sürecinde kamu görevlilerinin tarihi bir başarı elde ettiğini ifade ederek, “Genel toplu sözleşmeden 43, hizmet kolu toplu sözleşmeden ise 170 kazanım elde ettik. Bu kazanımlar genel olarak 20 milyon memur ve memur ailesini ilgilendiriyor ama etkisini 78 milyon görecektir” diye konuştu.

Kazanımların hayırlı olmasını temenni eden Yıldırım “20 milyon kişiyi doğrudan, ekonomik ve sosyal yeteri bakımından ise, 78 milyonu yakından ilgilendiren 3. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri ilk gün üç kazanımla başladı ve son günde sosyal, mali ve özlük haklarını kapsayan sosyal teşvik paketiyle sonuçlandı. 850 bin üyemizin, kamu görevlilerinin, milletimizin, mazlumların ve insanlığın hukukunu korumaya, bu yolda alın teri akıtmaya ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerde büyük kazanımlar elde ettiklerini dile getiren Yıldırım, “Toplu sözleşme ile 2016 yılı birinci 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 5, 2017 yılı birinci 6 ayı için yüzde 3, ikinci 6 ayı için yüzde 4 memur maaşlarına zam gelecek. İmzalanan bu toplu sözleşme ile 2016 yılı için kümülatif olarak yüzde 11,3 zam alınmıştır ayrıca hem 2016 hem de 2017 yıllarını kapsayan enflasyon farkı konarak memur maaşı ekonomik risklere karşı sigortalanmıştır. Bu toplu sözleşmede yer alan kamu görevlileri için sosyal teşvik paketi dar ve orta gelir grubunda yer alan kamu görevlilerinin alışveriş yaptığı küçük ve orta ölçekli esnaflar için can suyu paketi olmuştur” dedi.

Cuma namazı saatinde memura verilecek izin ile ilgide konuşan Yıldırım, “Bu kazanım bütün çalışanlar için belki de en önemli kazanımlardan bir tanesidir, çünkü ibadet özgürlüğü açısından büyük değer taşımaktadır. Böyle önemli kazanımlarla birlikte daha onlarca kazanıma imza atıldı” diye konuştu.

Toplu görüşmede elde edilen kazanımların MEMUR-SEN’in örgütlü gücünün eseri olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Kamu görevlileri için tarihi bir başarı olan toplu sözleşme kazanımlarını tembel konfederasyonunun karalamaya çalışmasını yadırgamadık çünkü tembel vaktini meyveli ağacı taşlayarak geçirir. Yetkili konfederasyon döneminde hükümetin verdiği yüzdelik zammın dışında kazanım üretemeyen, hizmet kollarıyla ilgili masada sürekli sıfır kazanımla kalkan konfederasyonlar konfederasyonumuzun genel toplu sözleşme ve hizmet kolu toplu sözleşmelerinde ortaya koyduğu yüksek performansı ve üretilen kazanımları lekelemeye çalışmaktadırlar ancak çabaları beyhudedir ve boşunadır. Biz büyük MEMUR-SEN ailesi her zaman kazanmayı hedefledik ve 3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerini 213 kazanımla tamamladık” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız