SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarihi Bir Gün"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:56:17
A- A+ PAYLAŞ

Şair ve Yazar Bejan Matur, çözüm süreciyle ilgili tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

Malatya Denizevi kitapevleri tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarına katılan Matur, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 1. Üsküdar Kitap Fuarı'nın açılışında 'Milli Eğitim Bakanlığı olarak Bejan Matur'a özür borçları' olduğunu ifade etmesiyle ilgili açıklamada bulunan Matur, "Burada okurlara Son Dağ kitabımı tanıtacağım. Geçtiğimiz günlerde de Üsküdar Kitap Fuarı'ndaydım.  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'Dağın Ardına Bakmak' kitabımla ilgili 'bir özür borcumuz var' demiş. Bu dönem bütün olumsuzluklarına rağmen içinde böyle parıltılarda taşıyan; arada yazarları, yazıyla uğraşan, yazıya hayatını adamış insanları mutlu edecek küçük şeylerde yaşanıyor. Bir Milli Eğitim Bakanı'nın çıkıp, bir kitapla ilgili çıkıp özür dilemesi çok olumlu ve memnuniyet verici" dedi. 

"UMARIM BARIŞ ADINA GÜZEL VE GÜÇLÜ BİR ADIM OLUR"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 'çözüm sürecine' ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde HDP heyeti ile bir araya gelmesi ve görüşme sonrası yapılan ortak açıklamayı da değerlendiren Matur, şunları söyledi: "Bugün ki açıklamayı, tarihi bir açıklama olarak görüyorum. Çözüm süreci ile ilgili müzarekelerin devam ettiğini görüyorum. Gerçekten tarihi bir gün. Büyük bir barış çağrısı. Ve barışa inanan herkesin bu çağrıyı duyması gerektiğini düşünüyorum. Silahların yerini demokratik mücadeleye bırakması, herkesin arzu ettiği ama telaffuz etmekte zorlandığı bir şeydi. Bunu İmralı'dan, dahası hükümet sözcüsünden duymak ve bir ortak açıklamada duymak, bunun gerçekliğini ve ciddiyetini daha çok hissettirdiği için önemli. Bu ciddiyete hepimizin ihtiyacı var. Ortak bir açıklamada, ortak bir cümle kurarak bunu ifade etmeleri, iradelerinde ortaklaştığını en azından hissettiriyor. Bunu umut ediyoruz. Umarım barış adına güzel ve güçlü bir adım olur. Ve barışa inanan herkesin bu çağrıyı duyması gerektiğini düşünüyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız