SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Camiye Saldırıya Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:40:45
Tarihi Camiye Saldırıya Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerin ateşe verdiği tarihi caminin büyük zarar görmesine tepkiler sürüyor. Malatya Ortak Değerler Platformu’da yaptığı açıklama ile yapılan saldırıyı kınadı.

Meşale Derneği’nde düzenlenen ve platform üyelerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Ortak Değerler Platformu Sözcüsü Hüseyin Polat, “Bizler, ‘Ortak Değerler Platformu’ olarak kutsal değerlerimize ve insanlarımıza yönelik bu tür alçakça saldırıları şiddetle kınıyor ve saldırganları böylesi hareketlerden vazgeçmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Peygamberler şehri ve İslam medeniyetinin bölgedeki en önemli merkezlerinden biri olan Diyarbakır’da Tarihi Kurşunlu Camii ve Paşa Hamamı’nın polisin operasyonları gerekçe gösterilerek, bomba düzenekleri yerleştirilmek suretiyle yakıldığını anımsatan Polat, çıkan yangında tarihi sembol yapının büyük zarar gördüğünü belirtti. Geçtiğimiz günlerde de aynı bölgede Dört Ayaklı Minare’nin benzeri bir saldırıya maruz kaldığını kaydeden Polat, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin de menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Özellikle çatışmaların şehir merkezlerine taşınmasının son derece tehlikeli ve kötü bir durum olduğunu kaydeden Polat, “Halkımız, bir bütün olarak bu olaylardan dolayı mağdur olmakta, masum çocuklar katledilmekte, hastalar,yaralılar hastanelerde tedavi edilememekte, her türlü mahremiyet ve masuniyet çiğnenmekte, beşeri ve tarihi zenginliklerimiz yok olmakta veya ciddi anlamda zarar görmektedir. Tarihi mekânlarımız ve İslam’ın şiarları olan camiler, medreseler, hamamlar terör örgütü tarafından mevzi ve karargâh olarak kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bölgede terör estirilmesi ile birçok kesimin neredeyse ekonomik anlamda bitme noktasına geldiğini aktaran Polat, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle manevi değerlerine bağlı ve onları her şeyin üstünde tutan bölge halkımızı derinden yaralamakta ve saldırganların da gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Bu terör, fitne ve fesadı büyütmekte, sadece Değerlerimizin düşmanı emperyalist güçleri sevindirmekte ve umutlandırmaktadır.

Bizler, ‘Ortak Değerler Platformu’ olarak kutsal değerlerimize ve insanlarımıza yönelik bu tür alçakça saldırıları şiddetle kınıyor ve saldırganları böylesi hareketlerden vazgeçmeye çağırıyoruz. Masun Mukaddesata saldırmak, kendilerini daha fazla ifşa etmekte ve sadece sonlarını yaklaştırmaktadır. Bu anlamdaki atasözü herkesin zihninde canlıdır. Bunların bize sağlayacakları hiçbir şey yoktur ve Müslüman halkımızın zihninde artık bitme noktasına gelmişlerdir. Bölge insanı, özellikle son çatışmalardan ciddi şekilde muzdarip olmuş, zarar görmüş ve derinden yaralanmıştır. Ve kesinlikle son zamanlarda öz yönetim adı altında yürütülen dayatmalardan rahatsız olmuştur ve terör örgütünün bir an önce silah bırakmasını istemektedir.

Bu vesileyle insanımızın haklı taleplerine ve duygularına tercüman olmaya çalışırken toplumumuzu oyunların farkına varmaya, sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri ve kanaat önderlerini derhal devreye girerek, daha büyük zararların oluşmasına ve daha fazla kanın dökülmesine engel olmak için akl-ı selime davet etmek üzere harekete geçmeye çağırıyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız