SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Çeşme Onarılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:20:37
Tarihi Çeşme Onarılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyut ilçesine bağlı Gözene köyünde üzerindeki kitabede Osmanlıca 1688 tarihi yazan çeşmenin önüne köy muhtarının çabalarıyla parke taşı döşeniyor. 

Gözene köyü muhtarı vekili Ramazan Güney, yaklaşık 325 yıllık olan Gözene Çeşmesi'nin hâlâ Gözene'ye hizmet verdiğini söyledi. Güney, şunları söyledi: 

“Gözene köyümüz tarihi çok eskilere dayanan bir köy, Yıldırım Beyazıt buradan geçen ipek yolunun emniyeti için burayı gözetleme ve konaklama yeri olarak hizmete geçirmiş. O günden bugüne, Gözetleme Gözene olarak kalmıştır. Bu çeşmemizin üzerinde kitabesi bulunmaktadır. Asırlardır köyümüze can veren hayvanlarımıza sulak tarlamıza can olan çeşmemiz, bu gün hala hizmet vermektedir. Bugün bu çeşmemizin önünü kilitli taş olarak döşemek ve bu tarihi güzelliğin daha asırlarca ata yadigarı olarak hizmet vermesini istiyoruz. Bugün çeşmemiz evlerimizde su olduğu için pek kullanılmamakta ancak sulama suyu olarak da köyümüze can vermektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız