SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Eser Onarımları ve Pütürge Yolu..

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Münir Erkal, Ulucami ve Kanlı Kümbet onarım ihalelerinin Haziran'da yapılacağını açıklarken, danışmanı da Pütürge yolu için Erkal'ın Bayındırlık bakanıyla görüştüğünü bildirdi.

ONARIM İHALELERİ..
Milletvekili Erkal, Battalgazi ilçesinde bulunan miladi 1224 tarihi yapımı Ulucami'nin ve Kanlı Kümbet'in onarımı için 2004'de hazırlanan projelerin ilgili kuruldan onaylattırıldığını bildirdi.

Erkal; Kanlı Kümbet onarım ihalesinin 7 Haziran'da, Ulucami onarım ihalesinin ise 14 Haziran tarihinde yapılacağını belirterek, "Ayrıca bu alandaki diğer eserlerin restorasyon projeleri de en kısa zamanda hazırlanarak ihale edilecektir. Ülkemiz ve Malatya'mız için çok önemli olan bu tarihi eserler, böylece halkımızın istifadesine sunulacak ve kentimiz çok değerli bir tarihi ve kültürel dokuyu kazanmış olacaktır."dedi.

PÜTÜRGE YOLU İÇİN BAKANLA GÖRÜŞTÜ..
Bu arada, Erkal'ın danışmanı Hasan Uludağ imzasıyla yapılan yazılı açıklamada da, milletvekilinin yapım çalışmaları devam eden Malatya-Pütürge yolunun devam eden kısmının bitirilmesi için Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'le görüşüp destek sözü aldığı belirtildi.

Uludağ açıklamasında, "Bilindiği üzere Malatya-Pütürge yolunun yapım ve onarım çalışmaları uzun süredir devam etmektedir. Yolun Yaygın ile Bakımevi arasındaki 20 kilometrelik kısmın asfaltı bu yıl bitirilecektir. Ayrıca yolun Bakımevi'nden sonraki 5 kilometrelik kısmının sanat yapıları için yakında ihaleye çıkılacaktır. Malatya-Pütürge karayolunun tümünde yol standartlarının yükseltilmesi için imkanlar ölçüsünde çalışmalar devam ettirilecektir."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız