SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Evlerde Yangın İhbarı!

A- A+ PAYLAŞ

Gece yarısı, "tarihi" Beşkonaklar'da yangın olduğu yolunda İtfaiyeye yapılan ihbar, itfaiye ve polisi harekete geçirirken, bu bölgedeki tarihi ve çoğu "korumasız" durumdaki evler tek tek kontrol edildi, yangına rastlanmadı.

Kültür Bakanlığı'nca bir süre önce kamulaştırılan, restorasyon ihalesi de geçtiğimiz haftalarda yapılan, içerisinde bulunanların boşaltmaları için hafta içerisinde "1 hafta süre tanındığı" tebligatı yapılan ve önümüzdeki günlerde "restarosyanu" başlatılacak olan Beşkonaklar için yapılan yangın ihbarı, itfaiye ve polisi harekete geçirdi. 23.45 sıralarındaki ihbar üzerine giden ekipler, görünürde herhangi bir yangın izine rastlamayınca, Beşkonaklar'ı tek tek kontrol ettiler.

Son olarak Beşkonaklar'la aynı statüye alınması için işlemler sürdürülen, kamulaştırılma programında bulunduğu öğrenilen, ancak "sahipsizlik" nedeniyle, "bimekan takımının, tinercinin, başıboşun mekanı" haline gelen, bu nedenle çevre sakinlerinin de "can ve mal güvenliği" açısından endişe duyduğu, "metruk konak" da itfaiye ve polis görevlileri tarafından kontrol edildi. Buradaki tinerci artıkları dikkat çekerken, bir odasında rastlanan şahsın da kimlik kontrolu yapıldı, burada da yangın olmadığı anlaşılınca, ekipler "normale" döndüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız