SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Görüp Döndüler..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümü dolayısıyla 23 Mart tarihinde Çanakkale’ye gönderdiği öğrenci ve öğretmen kafilesi kente döndü.

Geziye ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi’nin 2011 kültürel etkinlikleri çerçevesinde, Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümü dolayısıyla 23 Mart tarihinde Çanakkale’ye gönderdiği öğrenci ve öğretmen kafilesi gezisini tamamlayarak Malatya’ya döndü.

Uçakla İstanbul’a, ordan da otobüslerle Çanakkale’ye geçen öğrenciler, Kilit Bahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Koca Seyid ve Mecidiye Tabyası, Sargı Yeri Şehitliği, Yahya Çavuş ve Ertuğrul Tabyası, Alçı Tepe Köyü, Conk Bayırı, 57. Alay Şehitliği ile Sultankale’yi rehberler eşliğinde gezerek, ayrıntılı bilgi edindiler.

23 Mart tarihinde başlayan ve 25 Mart Cuma günü Malatya’ya dönen öğrenci ve öğretmenler tarihimizin incelenmesi açısından gezinin çok faydalı olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

İşte geziye katılan öğrenci ve öğretmenlerin gezi ile ilgili düşünceleri:

Tuğçe Şahin (öğrenci): Sevgili Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın düzenlediği bu mükemmel geziye katıldığım için çok mutluyum. Gönül isterdi ki bu gezi hiç bitmesin ama her şeyin bir sonu var. Çok memnun kaldık. Malatya’ya döndüğümüzde arkadaşlarımıza bu geziyi anlatacağız.

Dilan Şahin (öğrenci): Bu geziyi düzenleyen Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım bu gezi herkese bir ders vermiştir. Ben bayağı bir ders aldım.

Elanur Pala (öğrenci): Buraya gelmemizi sağlayan Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a çok çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde Çanakkale’yi, şehitliğimizi ve Çanakkale’deki tarihi yerlerimizi, askerlerimizin nerelerde savaştığını, nasıl savaştığını öğrenmiş olduk. O yüzden öğretmenlerimize ve Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a çok çok teşekkür ediyorum.

Esra Baştemur (öğrenci): Çanakkale’ye gitmemizi sağlayan Belediye Başkanımız ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Hani derler ya bir şeyi anlatmakla onu içten yaşayamayız. Biz gidip, yerinde gördük, her şeyi içten duygularla yaşadık.

Hasan Aydın (öğrenci): Çanakkale’ye gitmemizi sağlayan Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Çanakkale’de birçok şey öğrendik.

Fatih Tekin (öğretmen): Öğrencilerimizin böyle güzel bir faaliyetle Çanakkale’ye götürülmeleri öğrencilerimiz için çok güzel bir etkinlik oldu. Gittiğimiz Çanakkale’de öğrencilerimiz atalarımızın, dedelerimizin hangi şartlarda çok büyük zorluklarla savaş yapıldığını, o toprakların kanlarıyla sulandığını gördüler. Bu gezinin öğrencilerimize çok yararlı olduğu kanaatindeyim. Bizler de faydalandık. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyoruz bu etkinliklerin devam etmesini diliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız