SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Konak Kararı

A- A+ PAYLAŞ

Tarihi Karakaş Konağı'nın Türkiye Barolar Birliği tarafından restore edilerek, Malatya Barosu tarafından kullanılmasına karar verildi. Böylelikle tarihi konağında uzun süreli korunması hedefleniyor.

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Barolar Birliği ile tarihi konak konusunda  'mutabakada varıldı' dedildi.

Tarihi binaların koruma bilinciyle kullanılmasının Dünya'da ve ülkemizde önemli bir yöntem olduğunun belirtildiği açıklama şöyle:

" Valiliğimiz ve Türkiye Barolar Birliği arasında varılan mutabakatla,tarihi Karakaş Konağı’nın Türkiye Barolara Birliğince restore edilerek Malatya Barosu hizmet binası olarak kullanılmasına karar verilmiştir.

Tarihi yapıların restorasyonu, söz konusu yapıların korunmasında ilk ve en önemli adım olmakla beraber, daha sonrasında yapıların restorasyon kazanımlarının korunması büyük önem arzetmektedir. Restorasyon sonrası tarihi yapıların korunmasında bu binaların taşıyabileceği yoğunlukta, uygun şekilde ve koruma bilinciyle kullanımının sağlanması, dünyada ve ülkemizde başvurulan önemli bir yöntemdir.

Bu gerçekten hareketle, Karakaş Konağının, restore edilerek ve “uygun” kullanımının sağlanarak korunmasını temin etmeye dönük Valiliğimizce başlatılan girişim olumlu sonuç vermiş ve Valiliğimiz ile Türkiye Barolar Birliği arasında mutabakata varılmıştır. Varılan mutabakat kapsamında, tarihi Karakaş Konağı Türkiye Barolar Birliği Birliği’nin sağlayacağı mali kaynak kullanılarak Malatya Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından aslına uygun olarak restore edilecek, restorasyon sonrasında, konak hizmet binası olarak kullanması amacıyla Malatya Barosuna uzun vadeli kiralama yoluyla tahsis edilecektir.

Varılan mutabakat ile Karakaş Konağının aslına uygun olarak restore edilerek ilimiz turizmine kazandırılması yanında, konağın belirlenen “Koruma Amaçlı Kullanım Kuralları” doğrultusunda kullanılması ile restorasyon sonrasında da uzun süreli korunması sağlanmış olacaktır."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız