SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Köprü Yıkıldı, Yıkılacak?!

A- A+ PAYLAŞ

İhalesi ve yer teslimi yapılmasının üzerinden 20 aydan fazla zaman geçtiği halde restorasyonuna başlanmayan Darende’deki tarihi Nadir ve Uzunok köprüleri tehlike saçmaya devam ediyor.

İhalesi Karayolları tarafından 2006 yılının son çeyreğinde yapılan Tarihi köprülerin restorasyon işi ilimiz kamuoyunda “Tarihi Köprüler Onarılıyor” başlığı ile geniş yer bulmuştu.

Konu ile ilgili olarak Darende Belediye başkanı Memduh Önal özetle şu bilgileri verdi:

"2006 yılı sonlarında ihale edilmesi ve yer teslimi yapılmasından sonra start alan Nadir ve Uzunok köprüsünün restorasyonu İlçede sevinçle karşılanmıştı.

İhaleyi alan müteahhit 2007 Mart-Nisan aylarında işe başlayacağım dedi ve başladı. Bizlerden de oradaki altyapıların deplasesi konusunda yardım istedi. Biz de deplase işlemlerini yaparak kendisine teslim ettik. Tohma deresinin yatağını değiştirdi.

Dere yatağının değiştirilme işlemiyle tarihi köprü ortaya çıktı. Sanırım proje ile ortaya çıkan orijinal köprü aynı değildi. Çünkü projede köprü iki göz olarak planlanmıştı. Ortaya çıkan köprü ise 3 gözlü idi. Ama bu bir engel değildi. Müteahhit kendiside bunu ifade etmişti. Ufak bir proje tadilatı ile bu sorunda giderildi.

Fakat müteahhit aradan geçen uzun süreye rağmen işe başlamadı. Defalarca kendisiyle görüştük en son olarak 2008 Nisan’ında işe başlayacağız dedi. Ama Nisan bitti Mayıs’ın ortalarındayız. Hala işe başlanmadı. Eski köprümüz tehlikesiz ve iş görüyordu. Çocuklarımızı gönül rahatlığıyla köprünün üstünden okula veya alışverişe gönderiyorduk. Köprünün şu anki durumu tam bir tehlike arzediyor, Tatsız bir kaza yaşanacak diye diken üstündeyiz. Böylesi bir kazanın hesabını kim verecek?”

İl Genel Meclisi üyesi İzettin Kayacı ve Darende’li vatandaşlar da Belediye başkanının paralelinde değerlendirmelerde bulundular ve herhangi bir tatsız olayın meydana gelmemesi için köprünün onarımına bir an önce başlamasını istediler.

HABER: Yaşar KARAASLAN
FOTO: Ahmet ÇAKIR

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız