SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Köprüye Tescil

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:29:08
Tarihi Köprüye Tescil
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir’de Suceyin Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve bölgedeki en eski tarihi eserler arasında yer alan Taş Köprü Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce tescil edildi. 

Doğal şartlara bağlı olarak her geçen gün tahrip olan tarihi eser tescil edilemediği için restorasyonu yapılamıyordu. Arapgir Belediyesi’nin müracaatı üzerine Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne bağlı uzman ekipler tarafından yerinde yapılan incelemeler neticesinde hazırlanan rapor kurul tarafından incelendi ve Bölge Kurulunun kararı ile tarihi köprü 1.Gurup yapı olarak tescil edildi.

Köprünün mimari üslup, yapım tekniği ve kullanılan malzeme bakımından Roma dönemine ait olduğu ifade edilirken köprünün uzunluğunun 19 metre, yüksekliğinin 14 metre, kemer açıklığının 14 metre, kemer yüksekliğinin ise 8 metre olduğu biliniyor. Tarihi köprünün her iki yönündeki kasnaklarda bulunan taşların dökülmüş olduğu, yapımında kaba yonu taş ve horasan harç kullanıldığı raporda belirtilirken Taş köprünün acilen onarılması gerektiği de raporda yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız