SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Mekanlara Yer Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:07:49
Tarihi Mekanlara Yer Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Londra Sanat Akademisi tarafından 'Anadolu Kadınları' adlı tiyatro oyunu sergilendi.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde oynanan tiyatro oyununu Londra Sanat Akademisi Türkiye Direktörü Çiğdem Tezel, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, İl Kültür Turizm Müdürü Derviş Özbay, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ve çok sayıda vatandaş izledi. Oyunu Haber 7 yazarı Aynur Ayaz sundu. Anadolu kadınının geçmişte yaşadığı sıkıntıları ön plana çıkaran tiyatro oyunu İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere toplam 12 ilde sergilenecek. Tiyatro oyununu yazan ve yöneten genç yönetmen ve gazeteci Hakan Yağız Bozdemir, aynı zamanda 'Anadolu Kadınları' adlı tiyatro oyunuyla Londra Sanat Akademisi drama yazarı ödülünü aldığını söyledi. Tiyatro dünyasından Tahir Eken ve Adem Baba gibi oyuncular da sahne yer aldı. Tiyatro oyununda Malatya'nın Somuncu Baba, Battalgazi gibi önemli şahsiyetlerini ve Malatya'nın Kervansaray, Aslantepe gibi eski tarihi mekanlarını da yer verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız