SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Yalıda Yangın

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:16:27
Tarihi Yalıda Yangın
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Müşir Fuat Paşa Yalısı’nda çıkan yangınla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden İstinye'deki Müşir Fuat Paşa Yalısı’nda çıkan yangınla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ilk bulgulara göre yangının zemin kakta elektrik panosundan çıktığı ve kablolar vasıtasıyla çatıya yayıldığının tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada yangının kısa sürede söndürüldüğü kaydedilerek, "Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Sekretaryası olarak kullanılan binada görevli polis memuru yangını fark etti. Görevli polis memuru 05.58 sıralarında İtfaiye Komuta Merkezi’ni arayarak yangın ihbarını yaptı. İstinye grubu 05.59'da hareket ederek, 4 araç, 14 personel ile 06.02'de yangına içerden ve dışarıdan müdahale etmeye başladı. İlk gelen bilgiler doğrultusunda İtfaiye Komuta Merkezi, alarma geçerek sırasıyla Beşiktaş, Sarıyer, Şişli, Seyrantepe, Kavacık, Gazi gruplarını yangın yerine sevk etti. Yangın söndürme çalışmalarına 28 araç, 91 personel katıldı. İlk müdahale ile birlikte yangın 35 dakika kontrol altına alındı, yayılması önlendi. Ekiplerin bir kısmı yangına içerden müdahale ederken, bir kısmı çatı katından kiremitleri kaldırarak dışarıdan müdahale etti" denildi.

"KABLOLAR VASITASIYLA ÇATIYA YAYILDIĞI TAHMİN EDİLİYOR"

Alevlerin çatı katında kontrol altına alınarak alt katlara sirayet etmesinin önlendiği belirtilen açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi:

“Yangında çatı katının bir kısmı ve alçıpan tavanın bir kısmı hasar gördü. Kıyı emniyetine bağlı söndüren gemilerinin de sahilde hazır beklediği yangında binanın taşıyıcı sistemlerinde herhangi bir hasar meydana gelmedi. İtfaiye denizden su takviyesi almadan kendi imkanlarıyla yangını söndürdü. İlk bulgulara göre yangının zemin katında elektrik panosundan çıktığı ve kablolar vasıtasıyla çatıya yayıldığı tahmin ediliyor. Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri ve itfaiye ekiplerinin teknik incelemesinden sonra yangının çıkış noktası ve nedeni belirlenebilecek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız