SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Yapılar İncelemede

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir ilçesinde tarihi evler üzerinde inceleme yapıldı.

Arapgir Kaymakamı Ercan Turan ile Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'nun daveti ve İstanbul Arapgir Kültür Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirilmekte olan bu çalışmada "Buğday Pazarı" da denilen tarihi çarşının yeniden canlandırılması hedefleniyor. Bunun için restorasyon alanında yüksek lisans eğitimi görmekte olan mimar ve şehir plancı öğrenciler, Arapgir evlerini inceleyerek kentsel doku analizleri yapıyor ve canlandırılması öngörülen sokaklarda siluet çizimleri
gerçekleştiriyorlar.

Eğitim döneminin sonunda, Mayıs ayında bu projenin tamamlanmasının ardından ilgili kurumlardan izin alınarak, Arapgir'de sokak sağlıklılaştırma uygulamasına geçilmesi planlanıyor. Söz konusu projenin gerçekleştirilmesiyle Arapgir'de kültür turizminin başlaması, dolayısıyla kentin yurtiçinde ve yurtdışında tanıtımının sağlanması ve Arapgirliler'e ekonomik bir katkı oluşturması da bekleniyor.

2010 yılı içerisinde İTÜ Mimarlık Fakültesi yüksek lisans ve lisans öğrencileri mayıs ve temmuz aylarında Arapgir'e gelerek Tarihi çarşı hamamının restorasyon projesi ile 4 konak ve 2 caminin restorasyon projesini hazırladılar. Bu projeler Kasım ayı içerisinde İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla binasında sergilenmişti. Yine Ekim ve Aralık aylarında İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünün öğretim görevlileri ve Yüksek Lisans öğrencileri ilçenin imar haritasının hazırlanmasına yönelik çalışmaları başlattılar ve bu çalışmalar devam ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız