SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Yerleri Gezdiler

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:45:20
Tarihi Yerleri Gezdiler
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki MOTAŞ’ın organize ettiği “Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’na” katılmak üzere Malatya’ya gelen yerli ve yabancı konuklar, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezdi. Gezi programına  Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ostim Teknolojileri Başkanı Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan ile kalabalık bir misafir topluluğu katıldı. 

"Malatya Güzel Şehirlerden Biri"

Bir dizi görüşmeler yapmak üzere Malatya’ya gelen Adıyaman Çevre Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ile Bayın Memur Sendikası Başkanı Ramazan Yaşar, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezdi. Ziyarete, Malatya Çevre Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çolak’ta eşlik etti.

Kervansaray’da bulunan sergileri gezen konuklar, Battalgazi Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdür Vekili Eyüp Önler’den Kervansaray başta olmak üzere, Battalgazi Belediyesi’nin sanatsal ve kültürel etkinlikleriyle ilgili bilgiler aldılar. Komşu kent Adıyaman’dan geldiklerini kaydeden Adıyaman Çevre Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, “Malatya bölgesinin en özel ve güzel şehirlerinden biri. Bizde seminer için geldiğimiz bugünde biraz vakit ayırarak bu güzellikleri yerinde gördük. Battalgazi Belediyesi, Kervansaray’ı tam bir kültür merkezine dönüştürmüş. İnsanların bu tarihi mirastan istifade etmesi bizleri de mutlu etti. Özellikle Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

"Gittiğimiz Yerlerde Anlatacağız"

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ev sahipliğini yaptığı “27. Ulusal Biyofizik Kongresi’ne” katılmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinden Malatya’ya gelen konuklar, Battalgazi ilçesinde bulunan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayını gezdi.

Battalgazi Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı;

"Kervansaray’da açılan resim sergilerini ve sanat atölyelerini gezen konuklara, Ebru Sanatçısı Hasan Hüseyin Aslan tarafından kısa bir ebru sanatı gösterisi sunuldu. Malatya türkülerinin okunduğu müzik dinletisi ile unutulmaz bir gün geçiren konuklar, yetkililerden Kervansaray hakkında da bilgiler aldı. Konuklar, Kervansaray’ın yanı sıra Ulu Camii ve Sanat Sokağını da gezerek, bol bol fotoğraf çektirdiler. Konuklar gezinin ardından Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından, Çamlıca Restauranta verilen akşam yemeğine katıldı.

Gösterilen misafirperverlikten dolayı mutlu olduklarını belirten konuklar, “Tarih, sanat ve kültürün buram buram koktuğu Battalgazi de unutulmaz dakikalar yaşadık. Battalgazi Belediyesi burada güzel işler ortaya koymuş. Bu durum Malatya’nın turizmine olumlu yansıyacaktır. Buraya gelip de bu güzelliklerden etkilenen çok insan vardır. Bizde çok etkilendik. Bu güzellikleri bizde gittiğimiz yerlerde anlatacağız. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız