SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarihimize Sahip Çıkıyoruz"

0
Güncellendi - 2016-12-11 03:12:44
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinde belediye tarafından Kent Tarihi Müzesi olarak düzenlenen ve yenileme çalışmaları devam eden eski Cumhuriyet İlkokulunu gezen ve Belediye Başkanı Süleyman Eser’den proje hakkında bilgi alan Vali Toprak atıl durumda bulunan binanın yeniden ilçeye kazandırılması sebebi ile Başkan Eser’e teşekkür etti.

Proje hakkında bilgiler veren Başkan Eser, Cumhuriyetin ilanı öncesi yapılan ve bu güne kadar binlerce mezun veren okulun binasının ilçeye hâkim bir konumda olması ve ilçeye gelen ziyaretçilerin ilçenin kültürel değerlerini de görmeleri amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Başkan Eser, Darende Belediyesi, Çekül Vakfı ve İstanbul Teknik Üniversitesinin ortak çalışması ile gerçekleştirilen yenileme çalışmaları tamamlandığında yöresel yemeklerin sunulduğu, konaklama amaçlı pansiyonun yer aldığı ve turistik eşya satışının yapılacağı işyerlerinin de içinde bulunduğu güzel bir mekân olacağını söyledi.

Vali Toprak, yaptığı incelemede gözüne çarpan bazı noksanlıkları Başkan Eser’e iletirken bu çalışmadan dolayı da kendisine teşekkür etti.

Daha sonra inşaatı devam eden 24 derslikli, 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu ve spor salonu inşaatının da devam ettiği İmam Hatip Lisesinde incelemelerde bulunan Vali Toprak, İlçe Halk kütüphanesi Müdürlüğünü ve içerisinde bulunan Kalkınma Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesince SODES kapsamında tefriş edilen Turgut Özal Kütüphanesini ziyaret etti.

Burada öğrencilerle sohbet eden ve dersleri ile gelecekteki planları hakkında onların görüşlerini ve bilgisini alan Vali Toprak’a değişik zamanlarda buranın habersiz olarak yetkililer tarafından ziyaret edildiği ve öğrencilere hediyeler verildiği, böylece onların okumaya ve kütüphaneye alışkanlık edinmelerinin sağlandığı bilgileri verildi.

Vali Toprak’da bu uygulamanın çok güzel bir çalışma olduğunu ve kendisinde bu vesile ile burada "Haftanın Sürpriz Okuruna Sürpriz Hediye" etkinliğinin okurlarına kendisinin de hediye vermek istediğini belirtti.

İlçe Kaymakamlığı tarafından temin edilen hediyeleri öğrencilere dağıtan Vali Toprak, ilçede çok güzel çalışmaların ve uygulamaların gerçekleştirildiğini ifade etti.

Vali Toprak, ”Biraz önce ziyaret ettiğimiz ve yenileme çalışmaları sürdürülen Cumhuriyet İlkokulunda gördüğümüz gibi tarihimize sahip çıkıyoruz ve onları yeni nesillere aktarıyoruz, geçmişimizle bağımızı koparmadan daha da ileriye gitmek için burada da gördüğümüz gibi güzel çalışmalar yürütüyoruz.”  dedi.

Bülten

darendevali1

darendevali6

darendevali5

darendevali2

darendevali4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız