SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarihin Çöplüğüne Atıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:16:12
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, darbelerin halkın iradesine ipotek koyduğunu belirterek "Halkımızın iradesine ipotek koyma anlayışı tarihin çöplüğüne atılmıştır" diye konuştu.
 
Şahin, intikam hırsı olan bir iktidar olmadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bugüne kadar devlet içerisinde görev alan ne kadar çeteler varsa, mafya varsa, "derin" diye kendilerini addeden yapılar varsa bunların tümünü bir bir su yüzüne çıkarıp yargının karşısında hesap verir bir noktaya getirdik. 2010 yılında yapmış olduğumuz referandum öncesi bir düşünün şu an meclis çatısı altında hamdolsun yüzde 95'ten fazla halkımızın iradesi temsil ediliyor. O günün şartlarında yine şu an muhalefet cephesinde
yer alan, o birleşik muhalefeti temsil eden partilerin el birliğiyle 12 Eylül 2010'da evet-hayır noktasındaki dirençlerini düşünün."
 
İnsanların onurlarıyla yaşadığını anlatan Şahin, şunları söyledi: "Siz onurunuzu kaybederseniz, özgürlüklerinizi de kaybedersiniz. Özgürlüğünüzü kaybederseniz, onurunuzu kaybetmiş olursunuz. O günün şartlarında halkımıza karşı zulmeden, halkımızın iradesine ipotek koyma anlayışını artık tarihin çöplüğüne atıldığı kanaatindeyiz. Yapılan referandumun bizim dışımızda muhalefetin direnciyle karşı karşıya kaldık. 'Siz yargılayamazsınız' Elbette biz hiçbir zaman intikam hırsıyla yola çıkmış bir iktidar
mensubu değiliz. Öyle bir iktidar partisi değiliz."
 
İnsana olan saygıyı en iyi şekilde yerine getireceklerini kaydeden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milyarlarca dolarımız gitti. 50 gencimiz idam edildi. 420'den fazla işkence mağduru insanımızı öldürdüler. Bunların hesabı elbette sorulacak. Yolda geçerken hayvan haklarını düşünen insanların, bir kedinin ezilmesinde bile ne kadar feveran ettiklerini görüyorsunuz. Bir yunusun veya bir balinanın suyun dışına atılmasından dolayı dünyadaki tepkileri görüyorsunuz. Ama artık bunu aşmamız lazım yani insanlarımıza olan saygımızı mutlaka en iyi şekilde yerine getirmemiz lazım. Çağdaş dünyada bugüne kadar bunun hesabı nasıl sorulduysa, inşallah günümüz Türkiye'sinde de bunların bir bir sorulacağı günlere geldik. Artık bundan sonrada herhalde muhalefette biraz daha akli selim davranacaktır" 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız