SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarihin En Anlamlı Mesleği"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:40:21
A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü Malatya'da törenle kutlandı. 

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kutlama programı kapsamında, ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’un Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu. Öğretmenler Korosu tarafından İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Anıt Şeref Defterini imzaladı.

Bulut, Anıt Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Sevgili Öğretmen arkadaşlarım, bugün 24 Kasım Öğretmenler Günüdür. Bugün sevgili öğretmenlerimizi anmak ve onları anlamaya çalışmak önemli bir görevdir. Eğitimcilerin, ülke kaderinde oynadığı rolün önemi herkesçe bilinmektedir. Modern ve çağdaş bir toplumun oluşmasında, huzur, barış ve kardeşliğin sağlanmasında öğretmenin rolü çok büyüktür. Toplumu cehalet bataklığından çekip, aydınlık geleceğe öğretmenler taşımaktadır. Bu nedenle her şeyimizi borçlu olduğumuz öğretmenlerimizi asla unutmamalıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmeni olduğu bugünde öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” 

Kutlama programında ikinci tören Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlendi. Kutlama programı kapsamında ilk olarak resim öğretmenleri tarafından yapılan resim sergisi gezildi.

Serginin gezilmesinin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına geçildi. Programa; Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, Defterdar Murat Yiğiter, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Odabaş ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Öğretmenler Korosu, Öğretmen Marşı’nı okudu.

Genç öğretmenler adına bir konuşma yapan Orduzu Ali Fevzi Ağan Ortaokulu Öğretmeni Kadriye Bilgin, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin vazgeçilmez en eski meslek olduğunu söyledi. Bilgin’in konuşmasının ardından 11 aday öğretmen yemin etti.

Emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Vehbi Uluer ise, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek, “Dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe 33 yılımı verdim” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da şunları söyledi: “Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte bizleri yücelten bir meslektir. Erdemli toplum yetiştirmede, kadim değerlerin yaşatılmasında öğretmenin rolü çok büyüktür” 

Kutlama programında daha sonra emekli olan öğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi.

Program, Öğretmenler Günü dolayısıyla okullarda yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından Öğretmen Korosu tarafından verilen konserle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız