SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihin İçinde KÜ-RE Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği’nin "Sağlıklı Gelecek" projeleri kapsamında yer alan ve Malatya Kültür Yaşam Derneği’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, kısaca da KÜ-RE olarak adlandırılan Kültür Rehberleri Yetiştirme Eğitim projesi devam ediyor.

Kültür Rehberleri yetiştirme amacıyla İlköğretim 5 ve 6. sınıflarda okuyan ve 24 öğrencinin katıldığı eğitim projesi 21 Şubat’ta başlamış ve süre içerisinde öğrencilere; taşınır- taşınmaz kültürel ve doğal varlıkları ile kültür-sanat-siyaset- ekonomi- bilim- spor gibi alanlarda yetişmiş değerlerini tanıma ve ilimizin yaşam kültürü konularında eğitim verilmişti.

Eğitime taşınmaz kültürel ve doğal varlıkları başlığı ile verilen eğitim için hafta sonu Orduzu beldesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerindeki tarihi yapılara bir gezi düzenlendi.

Tanıma ve görme gezisine Kültür Yaşam Derneği başkanı Yaşar Karaaslan, İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Göknur Akçadağ, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Enformasyon şube görevlisi Bülent Korkmaz, dernek üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İlk olarak Orduzu beldesi sınırları içerisinde yer alan Arslantepe Höyüğü ziyaret edildi ve daha sonra Battalgazi ilçesine geçildi. Battalgazi’de başta Ulu Cami ve Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı olmak üzere kültürel varlıklar ziyaret edildi. Bu gezi sırasında Yrd.Doç.Dr. Göknur Akçadağ ve Bülent Korkmaz tarafından öğrencilere ziyaret edilen yerlerle ilgili bilgiler verildi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da KÜ-RE ekibini makamında kabul ederek kültürün ve sanatın önemini vurguladı, projenin bütün aşamalarına Belediye olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Battalgazi ziyaretinden sonra Yeşilyurt ilçesinde restorasyon işlemleri son aşamaya gelinen “Sokak sağlıklaştırılması” alanı ile Gündüzbey beldesindeki beldeye has evler ziyaret edildi ve bilgiler verildikten sonra gezi sona erdi.

Eğitim çalışmalarının 21 Mart tarihinde Atatürk Müzesi ile Malatya Müzesinin gezilmesi ile sona ereceği, aynı gün düzenlenecek sertifika töreni ile KÜ-RE projesinin birinci ayağının tamamlanacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız