SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tarihsel Gerçekliği Yok!'

A- A+ PAYLAŞ

Öğretmenler Günü nedeniyle Eğitim-Sen Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Eğitim- Sen Şube Başkanı Cengiz Karabay, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada; 24 Kasım’ın "Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini” kabul ettiği gün olması açısından tarihsel bir gerçekliği bulunmadığını ileri sürdü.

Karabay, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün 12 Eylül döneminin bir ürünü olduğunu belirterek, “Öğretmenler, yaptıkları işin doğası gereği kendileri çok yönlü olarak yetiştirmek durumundadır. Ancak Türkiye’de öğretmenlerin, eğitim ve bilim emekçilerinin özelikle ekonomik bakımdan yeterli desteği bulamadıkları bilinmektedir. Türkiye’nin dört bir yanında yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen fedakarca çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim emekçileri, yıllardır insanca yaşayabilecekleri bir yaşam standardı oluşturmanın mücadelesini vermektedir” şeklinde konuştu.

Karabay, “İnsanca bir yaşam” talebine karşılık hükümetin, Türkiye’nin gelecek kuşaklarını yetiştiren eğitim ve bilim emekçilerini yoksulluğa, sefalete ve açlığa mahkûm ettiğini öne sürdü. (İlk 2 fotoğrafta)

"KISIR TARTIŞMAYI BIRAKALIM.."
Bu arada Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Malatya İl Temsilcisi Ahmet Torun da, "Kısır tartışmalar yerine sorunlarımızı güçlerimizi birleştirerek çözelim" dedi.

Öğretmenler Günü nedeniyle Sendika Malatya binasında sendika yönetim kurulu üyeleriyle basın açıklaması yapan Eğitim İş Malatya İl Temsilcisi Ahmet Torun, eğitimle ilgili diğer sendikalara da seslenerek, "Gelin birlik olalım ve sorunları birlikte çözelim. Kısır tartışmalar yerine sorunlarımızı güçlerimizi birleştirerek çözelim" ifadelerini kullandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Başöğretmen Atatürk'ü bir kez daha saygıyla andıklarını dile getiren Ahmet Torun, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. (Son fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız