SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarık Akan Sevgi Seliyle Uğurladı

0
Güncellendi - 2016-09-18 20:45:00
Tarık Akan Sevgi Seliyle Uğurladı
A- A+ PAYLAŞ

Türk Sineması'nın efsanevi oyuncusu Tarık Akan son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye Camii'ndeki cenaze töreninde yoğunluktan dolayı zaman zaman izdiham yaşanırken, usta sanatçının oğlu Barış Üregül'ün gözyaşlarını tutmakta güçlük çektiği görüldü.

66 yaşında hayata veda eden Yeşilçam'ın usta ismi Tarık Akan son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü sanatçı için Teşvikiye Camii'nde ikindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde oluşan yoğunluk nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı.

Törene; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin ile Mehmet Akif Hamzaçebi, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Emel Sayın, Nuri Alço, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Tarık Akan'ın oğlu Barış Üregül, ağabeyi Turgut Üregül, sanatçı dostları, aile yakınları ve sevenleri katıldı. 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de Teşvikiye Camii'ne geldi. Sezer, cenaze namazı başlamadan buradan ayrıldı.

Cenaze namazı sırasında Barış Üregül'ün gözyaşlarını tutmakta güçlük çektiği görüldü. Cenaze namazı sonrası alınan helalliğin ardından cenazeye katılanlar alkış tuttu.

Daha sonra Tarık Akan'ın cenazesi defnedilmek üzere Bakırköy'deki Zuhuratbaba Mezarlığı'na götürüldü. Akan’ı taşıyan cenaze aracını binlerce kişi İncirli Caddesi üzerinde karşıladı. Kalabalık, buradan sloganlar atarak cenaze arabasıyla Zuhuratbaba Mezarlığı’na kadar yürüdü. Kalabalık nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanırken, bazı vatandaşlar yaşanan izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı. Akan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Zuhuratbaba Mezarlığı önünde araçtan indirilerek defnedilmek üzere omuzlara alındı. Tarık Akan’ın ailesi, mezarlığa akrabaları dışındakilerin alınmasını istemedi. Ünlü aktörün cenazesi, okunan duaların ardından defnedildi.

İstanbul, iha

TÜRK SİNEMASI'NIN EFSANEVİ OYUNCUSU TARIK AKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.  TEŞVİKİYE CAMİİ'NDEKİ CENAZE TÖRENİNDE YOĞUNLUKTAN DOLAYI ZAMAN ZAMAN İZDİHAM YAŞANDI. (İSMAİL COŞKUN/İSTANBUL-İHA)

TÜRK SİNEMASI'NIN EFSANEVİ OYUNCUSU TARIK AKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.  TEŞVİKİYE CAMİİ'NDEKİ CENAZE TÖRENİNDE YOĞUNLUKTAN DOLAYI ZAMAN ZAMAN İZDİHAM YAŞANDI. (MURAT ERGİN/İSTANBUL-İHA)

TÜRK SİNEMASI'NIN EFSANEVİ OYUNCUSU TARIK AKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.  TEŞVİKİYE CAMİİ'NDEKİ CENAZE TÖRENİNDE YOĞUNLUKTAN DOLAYI ZAMAN ZAMAN İZDİHAM YAŞANDI. (İSMAİL COŞKUN/İSTANBUL-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Bülent Arıkan (7 yıl önce)
    Türk Bayrağı her cenazeye örtülmez ya şehit yada gazi olması gerek . Benim bildiğim kadarıyla tarık akan ne şehit oldu ne gazi vadesi doldu öldü
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi44 (7 yıl önce)
    Işıklar İçinde Uyusun . . .
    0
    0
    Yanıtla