SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım Alanları Zarar Gördü

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:59:56
Tarım Alanları Zarar Gördü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Güdül, Akova ve Irmaklı mahallelerinde sağanağın sele dönüşmesi ile taşan dere suları bahçe ve tarım arazilerinde maddi hasara neden oldu. 

Sağanağın dolu şeklinde etkili olduğu Güdül Mahallesi’nde menfezin küçük olması ve selle gelen birikintilerle kapanması nedeniyle taşkın meydana geldi. Dereden taşan sular, tarım arazilerinde maddi hasara yol açtı. Evlerin bahçelerine de zarar veren sel, ağaçları kökünden söktü. Dere kenarında bulunan çok sayıda bahçe kullanılmaz hale gelirken, selle birlikte gelen birikintiler ve çamur da evlerin bahçelerine doldu.

Selin ardından mahalleleri gezen Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, yaşananlar hakkında bilgi aldı. Güdül Mahallesi Muhtarı Erdal Çaptuğ ve vatandaşlarla görüşen Başkan Eser, olayın doğal bir afet olduğunu belirtti. Aşırı yağışın dere yatağında taşkına neden olduğunu ve menfezin küçük olmasından dolayı fazla gelen suların çevrede hasara yol açtığını kaydeden Eser, “Şu an için çok ciddi bir sıkıntı yok. Tarım arazileri ve bahçelerde hasar tespit çalışması yapılacak. Kum ve kaya parçaları ile dolan arıklar kepçe yardımı ile temizlenecek. Kapanan yollar ekiplerimiz tarafından açılmış durumda. Vatandaşımızı dinleyip yardımcı olacağız. En büyük sevincimiz can kaybının olmamasıdır” dedi.

Vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerini bildiren Eser, “Vatandaşın yanında yer alıp elimizden geldiği kadar sıkıntılarını gidermeye çalışacağız” diye konuştu.

Hasar tespit çalışmalarına başlanılan mahallelerde, depo ve evleri selden etkilenen vatandaşlar da zararlarının hafifletilmesi amacıyla devletten destek beklediklerini belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız