SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tarım Arazileri Yağmalanıyor...''

A- A+ PAYLAŞ

Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Malatya Temsilciliğince, Zirai Eğitim ve Öğretiminin 161. yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. ZMO il temsilcisi Fevzi Çiçek, başta tarımsal alanların yok olması olmak üzere meslektaşlarının ekonomik ve istihdam sorunları üzerine bir kara tablo çizdi. Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, karanlık tabloya karşı çıkarken, Köy Hizmetleri eski İl Müdürlerinden Hamza Kandi’den ZMO temsilcisine destek geldi. Gece de ayrıca Mesleklerinde 35 yılın dolduran dokuz Ziraat Mühendislerine plaket verildi.

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen geceye İl Özel İdare Sekreteri Ali Kazgan, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, Elazığ İl Genel Meclis Başkanı Abbas Altınışık, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, TMMOB’ya bağlı bazı odaların Malatya Temsilcileri, kamu ve özel sektörde çalışan çok sayıda ziraat mühendisi katıldı.

ZMO İl Temsilcisi Fevzi Çicek, konuşmasında “Bir taraftan Ziraat Mühendisleri boş, iş bekliyor, öte taraftan siyasi zihniyet bulduğu boş araziye Ziraat Fakültesi açmayı, boş kadrolara Ziraat Mühendisleri almaya tercih ediyor. Yemyeşil tarım arazileri yağmalanıyor, üzerine yüksek binalar dikiliyor, turizmci turizm, sanayici sanayi adına bu beton yığınlarına sahip çıkıyor. Ama tarımcılar, bizler susuyoruz.” dedi.

Çiçek konuşmasında müstakil oda olmak için gerekli olan 300 üye şartını aştıklarını ve 366 üyeye ulaştıklarını, bu nedenle müstakil Şube olma yolunda hiçbir engelin kalmadığını da belirtti.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal da konuşmasında, “Oda başkanımızın çizdiği kara tabloya katılmıyorum. Tarımda dönüşümün sağlanması için yıllar öncesi yapılması gerekenler şimdi hızlı bir şekilde yapılıyor, bazen biz bile yönetmeliklere yetişemiyoruz. Dünya ölçeğinde tarımda rekabet edebilmemiz için bu düzenlemeler ne kadar gecikirse bu ülkemizin aleyhine işleyen bin süreç olur. Örneğin yeni çıkan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık gibi yönetmelikler çiftçilere büyük kolaylıklar sağlayacak” dedi.

Plaket töreni sırasında bir konuşma yapan Köy Hizmetleri eski il Müdürlerinden Hamza Kandi ise yaptığı konuşmada “Tarım ve tarımsal alanlar yok olmak üzere, meslektaşlarımız kendi alanlarında iş bulamıyor. Sıkıntımız , yetkililer adam gibi adam yetiştirmek için planlar yapmamışlar.”dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra meslekte 35 yılını dolduran Ziraat Mühendislerine plaket verildi. Plaket verilen Ziraat Mühendislerinin isimleri şöyle :

Hamza Kandi, Ziya Kılıç, Mustafa Geban, Cahit Karadeniz, Servet Önal, Yaşar Özgül, İsmail Pektaş, Faruk Duttokmağı ve İlhan Aytemiz.

FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız