SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım Bakanı Eker'in Gezisi

A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Doğanşehir ilçesinde okul ve sağlık ocağı açtı, en iyi elma yarışmasını izledi. Bakan daha sonra Malatya'ya geçti ve buradaki programlarını gerçekleştirdi.

Bakan Eker, 16 derslikli Doğanşehir Lisesi'nin açılışını, 6 AKP Malatya milletvekili, 1 CHP milletvekili ve protokole mensup üyelerin katılımı ile yaptı. Eker, açılışta yaptığı konuşmada, "Haydi Kızlar Okula Kampanyamız çok başarılı olmuştur. 250 bin kızımız okullu oldu. Malatya'da da 450 kızımız okula bu kampanya çerçevesinde başladı. Bu yavrular bizim geleceğimizdir" ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz de konuşmasında, "Ecdadımız 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' der. İnsana verilen değer eğitimi ile belli olur" dedi.

Öğrencilere kitap hediye eden Bakan Eker, yanına oturduğu bir öğrenciyle sohbet etti.

Daha sonra yetkililer, Doğanşehir merkezde işadamı Mehmet Küçük'ın yaptırdığı sağlık ocağının açılışına gitti. Açılışta bir konuşma yapan Eker, "Biz sağlığı tek çatı altında birleştirdik. Artık herkes aynı hizmeti alıyor. İsteyen herkes her yerden, her eczaneden sağlık hizmeti almaktadır. Yeşil Kart hizmetlerinin alanlarını genişlettik. Genel sağlık sigortasına geçeceğiz. Aile hekimliği ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Malatya için 850 yataklı devlet hastanesi yapılacağını da dile getiren Bakan, "İnşallah 2008'de bu hastanemizin de temelini atacağız" şeklinde konuştu.

Sağlık ocağının açılışını yaptıktan sonra elma yarışması bölümüne geçildi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, yaptığı konuşmanın ardından dereceye girenlere çeyrek altın ödüllerini verdi.

196 üreticinin katıldığı elma yarışmasında "starking" dalında Ali Çetintaş, Hüseyin Günaydın ve Mahmut Kıran isimli üreticiler ilk 3 dereceyi aldı. "Golden" dalında ise Ramazan Toprak birinci, Mahmut Güneş ikinci ve İsmet Çetintaş üçüncü oldu.

VALİLİK VE BELEDİYE ZİYARETİ..
Eker, Doğanşehir'den sonra il merkezine gelerek valilik ve belediyeyi ziyaret etti. Belediyeye gelişinde mehteran ekibinin gösterisiyle karşılanan Bakan Eker'e, Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından brifing verildi. Bakan Eker, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nü, arazisinin belediye tarafından park ve yürüyüş alanı olarak değerlendirilecek olması nedeniyle Akçadağ ilçesindeki müsait bir araziye taşımayı planladıklarını söyledi. Belediye Başkanı Cemal Akın, Bakan Eker'e tepside kuru kayısı ve kristal kayısı maketi hediye etti.

Belediyede basın mensupları ile bir araya gelen Bakan, kuraklık ve buğday rekoltesinin düşmesi, ekmeğe zam beklentisiyle ilgili sorulara şu cevabı verdi:

"Evet kuraklık buğday üretimini az da olsa etkiledi ancak önlemini aldık. Türkiye'nin yıllık 18 milyon ton buğday ihtiyacı var. 17 milyon ton üretim yapıldı. 1 milyon tona yakın bölümünü de ithal ediyoruz. Ayrıca üretilen buğdayın bir bölümünü de biz un olarak ihraç ediyoruz. Yani Türkiye ticaret ülkesidir, alım ve satımlar olacaktır ancak şunu
söyleyeyim, tedbirlerimizi aldık."

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, daha sonra Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti. Kayısının sorunlarını anlatan Vali Daşöz, 50 bin aileyi direkt ve endirekt ilgilendiren kayısı hakkında Öğretmenevi'nde yapılacak toplantıda daha ayrıntılı bilgiler sunacağını dile getirdi. Vali Halil İbrahim Daşöz, Bakan Eker'e tepside kuru kayısı ve Malatya kitabı hediye etti.

Tarım ve Köşişleri Bakanı Mehdi Eker, daha sonra Malatya'da kayısı ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Öğretmenevi'nde kuruluşlarla ayrı ayrı toplantı düzenleyen Eker'in toplantısına, Malatya'nın AKP'li 6 milletvekili de katıldı. Bakan Eker'e, kayısının sorunları ve kapalı olan Kayısıbirlik'in durumu da iletildi ve Kayısıbirlik'in tekrar açılması için ilgi istendi. Toplantılar basına kapalı gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız