SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarım Bakanlığı En Başarısızı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:56:12
A- A+ PAYLAŞ

Milli İttifak’ın Malatya 1.Sıra Milletvekili Adayı Osman Cemali Marasalı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bir taraftan destek verirken bir taraftan da köstek olduğunu belirterek “Tarım Bakanlığını en başarısız bakanlık olarak görüyorum” dedi.

Seçimlere bir ay gibi bir zaman kala siyasi çalışmalarda tam gaz sürüyor. Milli İttifak altında seçimlere katılan SP ve BBP adayları, vatandaşların sorunlarını dinlerken bir taraftan da kentteki önemli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor. Bu kapsamda Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın’ı ziyaret eden Milli İttifak adayları, seçimlerde destek istedi.

1.Sıra Milletvekili Adayı Osman Cemali Marasalı, konuşmasında, Türkiye’de şuan tarımın yok olma aşamasında olduğunu ifade ederek Refah Yol hükümetleri döneminde üreticiye verilen desteklerden bahsetti. O dönemlerde fabrikaların olmadığı yerlere üreticinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla et balık kurumu ve süt endüstrisi kurulduğunu belirten Marasalı, “Maalesef 1990’lı yıllardan sonra bu kuruluşlar devlette birer kambur olarak gözükmeye başlandı. Ve hepside birer birer özelleştirildi. Bugün özelleştirilen kurumların devletin yaptığı babalık vazifesini yapamadığı görüyoruz. Bundan dolayı da 2002 yılından bu yana Tarım Bakanlığının şuursuz bir şekilde verdiği desteklere rağmen hayvancılığın kalkınamadığını görüyoruz. Türkiye’de maalesef dişi hayvan kesimine yönelik ciddi manada bir artış var. Devletin bu konuda yeterince tedbir alamadığını görüyoruz” dedi.

Hayvancık desteklenirken diğer taraftan da tarımın mutlak sürekle desteklenmesi gerektiğini ifade eden Marasalı, “Bu iki ayaklı bir büyümeyi gerektirir. Biz hayvancılığa destek verip dışarıdan hayvan getirirken içeride arpa fiyatları 800-1000 lirayı bulursa bu vatandaş getirdiği hayvanı 3-5 ay içerisinde kestirmek zorunda kalır. Bundan dolayı Türkiye 2002 yılından bu yana hayvancılığa ciddi manada destek verdi bu reddedilemez kesinlikle görmezden gelinemez ama tam amacına ulaştı mı derseniz maalesef Tarım Bakanlığı bir taraftan destek verdi öbür taraftan köstek oldu. Tarım Bakanlığını en başarısız bakanlık olarak görüyorum. Bu konuda çiftçinin de elini vicdanına koyarak karar vereceğini umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Birlik Başkanı İhsan Akın’da tarım ve hayvancılığın ülkelerin vazgeçilmezi olduğunu vurgulayarak “İhracat yapmak isteyen bir ülke olmak istiyorsak kesinlikle üretim yapmalıyız. Damızlık hayvanların kesimi ile ilgili önemli sıkıntılar var. Anaç hayvanların kesilmesiyle bindiğimiz dalı kesiyoruz. Bunun için önlemler arttırılmalı” dedi.

Milli İttifak adayları daha sonra Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren’i ziyaret etti. Milletvekili adayı Osman Cemali Marasalı, muhtarlık makamının yerel yönetimlerin en küçük taşı olduğunu ifade ederek yerel yönetimlerle, genel yönetimler arasında bir köprü oluşturduğunu söyledi. Milli İttifak’ın ikinci sıra adayı Av. Sema Altuntaş ise yerel yönetimlerin hizmetlerinin yetersiz olduğunu belirterek “Malatya’ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan köylerde sağlık ocağı, cami yok. Su götürülmeyen köyler var. Bu anlamda siyasi iktidar yerel yönetimlere gerekli hizmetleri yapmamıştır. İşsizlik oranları bir yılda arttı. Emeklinin hali ortada, işçini hali ortada. Vatandaş hakkını isteyemez hale gelmiştir” dedi.

Altuntaş, HDP’li belediyelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamaya gitmemelerine de değinerek “Geçenlerde Cumhurbaşkanını mitinglerine HDP’li belediye başkanları gelmedi. Bence bu gözden kaçırılmamalıdır. Zira çözüm süreci deniliyor, eğer gerçekten bir çözüm süreci varsa bu devletin Cumhurbaşkanına bir saygınlıkları olmalı. Bu ülkede bence çözüm süreci yok” diye konuştu.

Ziyaretlere SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk, BBP İl Başkanı İbrahim İşleyen, partilerin yöneticileri de eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız