SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım Danışmanları Bilgilendirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:05
Tarım Danışmanları Bilgilendirildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Tarım Danışmanlarını köylerde her türlü soruna hakim olmalarını ve çiftçilerin daha verimli üretim yapmaları için çalışma yürütmelerini istedi. 

Tarım Danışmanlarına yönelik olarak düzenlenen toplantı Özel İdare Salonu'nda gerçekleşti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Tarım Danışmanları aslında önemli. Siz görevinizin farkında değilsiniz. Tarım Bakanlığı’nın köylerdeki temsilcileriniz. Eskiden uç beyleri denilir. Yani Tarım Bakanlığı’nın köyde vatandaş ile bire bir irtibat halinde olan, bizim yüzümüzü köyü gösteren, köylünün problemlerini dinleyen ve çözüm üretmeye çalışan bir Tarım Danışmanının pozisyonu bu. Çok verimli bir görev üstlenmişsiniz. Ama bunun maalesef bazı arkadaşlarımız daha önemini kavramış değil. Önümüzdeki dönem hizmet içi eğitim düşünüyoruz” dedi.

Selvi, "Sizler kırsalda, köylerde, çiftçinin yanında, bahçesinde, merasında, tarlasında yanı başında olacaksınız. Her zaman vatandaşın sizin ayağınıza gelmesini beklemeyeceksiniz. Bunu özellikle söylüyorum. Vatandaş genellikle resmi kuruma gelmede çekingen. Burada bu böyle değil, Batı’da bu böyle. Siz her zaman vatandaşın yanında olun ve işletmelerini dolaşın. Bakanlığımızın projelerini, bakanlığımızın politikalarını anlatın. Çiftçilerimizin yaptığı hatalı uygulamaları zamanında uyarın. Vatandaşımızın daha çok verim alabilmesi için yardımcı olun, projeleri ve destekleri anlatın” diye konuştu.

Köylerde olan tüm sorunlara hakim olmalarını isteyen Selvi, “Malatya’da şunu biliyorum, hakikaten dışarıdan gelen yabancı memurlara çok yardımcı oluyorlar. Bu konuda dışarıdan gelen Tarım danışmanları rahat olsunlar” dedi.
Selvi, Tarım Danışmanlarından özellikle çiftçileri yem bitkilerinin yetiştirilmesi konusunda da teşvik etmelerini ve teknik bilgi sunmalarını istedi.

Açış konuşmasından sonra Tarım Danışmanlarına ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlerine Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi tarafından “Kayısıda Erik Koşnili Zararları” konulu seminer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız