SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım Fuarı Başlıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş tarafından bu yıl 4.sü gerçekleştirilecek olan Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 1 Nisan Perşembe günü Mişmiş Park Fuar alında başlayacak.

4 gün boyunca Saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık kalacak olan fuara 14 ilden 90 firma katılıyor. Fuarda, hayvancılık, gübreler, zirai ilaç, tohum, fide, fidan, peyzaj ve çiçekçilik ile ilgili teknolojilerinin yanı sıra agro bilişim, süt endüstrisi ve sektörel yayınlar sergilenecek, sektöre ilişkin birçok seminer ve panelde gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Şelale Restonda, Vali Ulvi Saran, sivil toplum örgütleri ve basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek Tarım Fuarına ilişkin bilgi verdi.

Ahmet Çakır, burada yaptığı konuşmada, 2776 metrekare kurulmuş alan da 31 il dışı, 38 il içi, 21 kurum ve kuruluş olmak üzere 90 firma ve kurumun fuara katılacağını söyledi.

Gıda, istihdam, ekonomik girdi ve ihracat potansiyeli bakımından tarım sektörünün büyük önem taşıdığını söyleyen Çakır, “AB’ye uyum sürecinde tarım sektörü her geçen gün önem kazanmaktadır. Malatya, Orta Doğu Anadolu Bölgesinde faal tarımsal alt yapı ve sanayi kolunun lokomotifi durumundadır. Başta ilimizdeki çiftçiler olmak üzere hem tarım sektöründeki firmaların, hem sektörün alt ve yan sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin bilgilendirileceği 4. Malatya Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı 01-04 Nisan 2010 tarihleri arasında ilimizde organize edilecektir.
Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, hayvancılık, gübreler, zirai ilaçlar, tohum, fide, fidan, peyzaj ve çiçekçilik ile ilgili teknolojileri, ekolojik tarım, çiftçilik ve seralara yönelik diğer ekipman ve hizmetler, bağcılık ile ilgili teknolojiler, agro bilişim, süt endüstrisi ve sektörel yayınlar yer alacaktır. Fuarımızın önümüzdeki yıllarda Ulusal ve Uluslar arası platformlarda sektörün tanıtımı açısından güçlü bir temsilci olacağı inancını taşımaktayız” dedi.

Fuar süresince akademisyen, veteriner ve ziraat mühendislerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerler, paneller, konferanslar ile ziyaretçilere sektörle ilgili merak ettikleri konularda bilgi aktarılacağını ifade eden Çakır, “2776 metrekare kurulmuş alan da 31 il dışı, 38 il içi, 21 kurum ve kuruluş olmak üzere 90 firma ve kurum bulunmaktadır. Adana’dan 1, İstanbul’dan 8, Mersin’den 5, Şanlıurfa’dan 2, Osmaniye’den 1, Antalya’dan 2, Elazığ’dan 3, Rize’den 1, Ankara’dan 2, Hatay’dan 1, Bursa’dan 1, Adıyaman’dan 2, Konya’dan 1, Kilis’den 1 olmak üzere toplam 14 ilimizden katılımcı firmalar bulunacaktır.

Fuarımız sabah 10:00 ile 19:00 saatleri arasında açık olup katılımcı firma, kurum ve kuruluşlarla ziyaretçileri buluşturacaktır.

Fuar alanına gitmek isteyen vatandaşlarımız için Eski Belediye önünden her saat başı ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek olup tüm halkımız davetlidir” şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız