SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım Haftası Açıklaması

A- A+ PAYLAŞ

 

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Malatya İl Temsilcisi Fevzi Çiçek, "Özünde tarımsal eğitim öğretimi barındıran, temelde tarımın topraktan sofraya kadar her aşamasını içine alan tarım haftası diliyoruz" dedi. 

ZMO Malatya il Temsilcisi Fevzi Çiçek, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Bu yıl Tarımsal Eğitim Öğretimin 166. yıl dönümüdür. Bu nedenle de ülkemizde 10 Ocak tarihini içine alan hafta bu yıl için 8-14 Ocak haftası da tarım haftası olarak kutlanmaktadır. Tarım Haftasının özünü oluşturan Tarımsal Eğitim Öğretim başlangıcı ve yıl dönümü temeline dayanmaktadır. Bugün orta öğretim düzeyinde eğitim veren ve ara eleman yetiştiren okullar sayısında azalma görülürken, ön lisans ve lisans düzeyinde tarımsal konuda eğitim veren birçok okul bulunmaktadır. Gerek bitkisel gerekse de hayvansal üretimde eğitim veren okul sayıları artmaktadır. Ülkemizin tarım potansiyeli, gen kaynakları, dünya da yaşanan gıda krizinin de dikkate aldığımızda önümüzde ki yıllarda tarımın önemi geçmiş yıllarda olduğu gibi tekrar ön plana gelecektir. Bunun da temelinde bu konuda eğitim almış teknik elemanın sayısı, niteliği, çalışma sahaları ve bu konuda ki izlenecek politikalarda oldukça önem arz etmektedir. Bugün 27 Ziraat
Fakültesi, bir o kadar Veteriner Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği bunların yanında ön lisans düzeyinde eğitim veren okulları da göz önüne aldığımızda tarımın istikbalde ki önemi bakımından, mevcut potansiyel ve dünya ölçeğinde bu kadronun bile yetersiz kalacağı bilimsel bir gerçektir. Önemli olan bu ihtiyaçları iyi tespit ederek geliştirmek rekabetçi ve destekleyici tarım politikaları ile bu sektörün tekrar canlandırılmasıdır. Artık tarım geleneksel yetiştiricilik usullerinden modern yetiştiricilik tekniklerine doğru hızla ilerlemektedir. Çünkü geçmişte sadece geçimlik olarak yapılan tarım son dönemlerde işletmecilik temelinde iktisadi kuruluşlar olarak faaliyetlerini sürdürmekte ve buna mecburdur. Bunun da en büyük ihtiyacı iyi yetişmiş teknik eleman açığının bulunmamasıdır. Eğitim kurumlarımızın da günün teknikleri ile donatılmış, teknoloji ışığında teknik eleman mühendis yetiştiren kurumlar olması gerekmektedir. Bu vesile ile özünde tarımsal eğitim öğretimi barındıran, temelde tarımın topraktan sofraya kadar her aşamasını içine alan tarım haftasının, hayatını tarımla sağlayan direk veya dolaylı olarak tarımla ilgili herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız