SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım Haftası Etkinlikleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:15:01
Tarım Haftası Etkinlikleri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Tarım Haftası dolayısıyla, Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, burada basın açıklaması yaparak şunları söyledi: 

"Bu yıl tarımsal eğitim öğretimin 167'nci yıldönümüdür. Bu nedenle de ülkemizde 10 Ocak tarihini içine alan hafta bu yıl için 8-14 Ocak haftası da Tarım Haftası olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde ilk tarımsal eğitim-öğretim faaliyetleri, Osmanlı İmparatorluğu Tanzimat Dönemi'nde 10 Ocak 1846 tarihinde, İstanbul'da bugünkü adı ile Yeşilköy semtinde bulunan Ayamama Çiftliği'nde kurulan Mekteb-i Zirai Şahane ile başlamış ve bu tarihten itibaren 10 Ocak gününü kapsayan hafta ülkemizde Tarım Haftası olarak kutlanmaktadır. 167 yıl önce başlayan tarımsal eğitim-öğretim faaliyetleri bugün 27 ilde açılan ve ülkemizde tarımsal üretim düzeyinin ve verimliliğin önemli ölçüde artmasını sağlayan ziraat fakülteleri ile devam etmektedir. Bu fakülteler bugüne kadar yaklaşık 100 bin civarında ziraat mühendisi yetiştirmiştir. Bugün odamıza kayıtlı 50 bin 300, Malatya Şubemizde ise kayıtlı 520 ziraat mühendisimiz vardır. Öğretimde 167 yıllık köklü bir tarihsel geçmişe sahip bir meslek grubu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle ülkemiz tarımına hizmet etmiş tüm meslektaşlarımızdan hayatta olanları saygı ile, aramızdan ayrılanları da rahmetle anıyor ve 167 yıl boyunca tarım öğretimine emeği geçen tüm hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

"Artık dünyada gelişmişliğin göstergesi; dengeli, sağlıklı, kendine yeter gıda üretme ve üretim alanına sahip çıkma temeline dayandırılmaktadır. Böyle bir potansiyele evvelden beri sahip ülkemizde mevcut potansiyellerimizin sürdürülmesi, insanlarımızın sağlıklı ve yeterli gıda ile beslenmesi için vazgeçilmez sektör özelliğini hiçbir zaman kaybetmemiştir. Bu düşüncelerin hayata geçirilmesinde ise iyi yetişmiş eğitimli, akademik kadronun bulunması vazgeçilmezdir. Yine bilimsel bir gerçek; geleneksel yetiştiricilik usullerinden modern yetiştiricilik tekniklerine doğru hızla ilerlenmektedir. Çünkü geçmişte sadece geçimlik olarak yapılan tarım son dönemlerde işletmecilik temelinde iktisadi kuruluşlar olarak faaliyetlerini sürdürmekte ve buna mecburdur. Bunun da en büyük ihtiyacı iyi yetişmiş teknik eleman açığının bulunmamasıdır. Eğitim kurumlarımızın da günün teknikleri ile donatılmış, teknoloji ışığında teknik eleman, mühendis yetiştiren kurumlar olması gerekmektedir" diyen Çiçek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bugün 27 ziraat fakültesi, bir o kadar veteriner fakültesi, su ürünleri mühendisliği, gıda mühendisliği, bunların yanında ön lisans düzeyinde eğitim veren okulları da göz önüne aldığımızda tarımın istikbaldeki önemi bakımından, mevcut üretim potansiyeline bu kadronun bile yetersiz kalacağı bilimsel bir gerçektir. Önemli olan; bu ihtiyaçları iyi tespit ederek geliştirmek, rekabetçi ve destekleyici tarım politikaları ile bu sektörün tekrar canlandırılmasıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız