SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım Kredi'de Gergin Kongre

A- A+ PAYLAŞ

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, "En büyük sıkıntımız, alınan kredilerin zamanında ödenmemesi" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği'nin Genel Kurulu, İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurula Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Genel Müdür Yardımcıları Oktay Malyemez ve İrfan Güvendi, Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birlik Müdürü Ahmet Boyraz, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda birlik üyesi katıldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birlik Müdürü Ahmet Boyraz, yaptığı konuşmada, "İnsan yaşamının olmazsa olmazlarından olan tarımı uğraş edinmiş kesimin, milli gelirden hak ettiğini alamadığını hepimiz bilmekteyiz. Bu kesimin sıkıntıya düşmesi, tarım kredilerinin sıkıntıya düşmesi ile eş zamanlı olmuştur. Bu kesimin ayağa kalkması da tarım kredilerinin gerçek misyonunu yerine getirmesi ile mümkündür" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım ise, 546 bin ortak üzerinde bulunan 1 milyon YTL'nin üstünde kredi alacaklarını yapılandırdıklarını anlatarak, "Kanunun uygulamasının sona erdiği 30 Ocak 2006 tarihi itibariyle 24 bin 262 ortak, 41 milyon YTL borcunu ödemediğinden yapılandırılması bozulmuştur. Borçlarını vadesinde ödeyemeyen ortaklarımızın en geç 3 ay içerisinde ortağı oldukları kooperatife müracaat etmeleri halinde, borçların vadesinden itibaren ceza faizi yerine tarımsal kredilere uygulanan faiz uygulanacaktır. Yine en büyük sıkıntımız, alınan kredilerin zamanında ödenmemesi. Bu konuda ortaklarımız duyarlı olmalı" diye konuştu.

132 delegenin oy kullandığı seçimler sonrası Yönetim Kurulu üyeliklerine Şevket Toraman, Adnan Levent, Necat Buğdaci, Nazmi Aldaşoğlu, Fetullah Özkan, Bahattin Uluğ, Ömer Dönder, Mehmet Lala, Veysi Çoktan, Ali Yanardağ, Necmettin Dinci, Fahrettin Akpınar, Kemal Uludağ ve Mehmet Garzanlı seçildi.

Bu arada, doğu illerinden gelen bazı delegeler, genel kuruldan zamanında haberdar edilmediklerini, 15 gün önce bilgi verilmesi gerektiğini, ancak genel kurulu kendilerinin 2 gün önce öğrendiklerini öne sürerek, sert tepki gösterdiler. Bu tepkiler sırasında karşılıklı söz dalaşı oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız