SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarım Malatya İçin Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:17:51
A- A+ PAYLAŞ

 Bu yıl 9. yapılacak olan Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Ramada Altın Kayısı Otel'de yapılan toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabrı Akın katıldı. 

Malatya'nın tanıtımına katkı sağlamak için çalıştıklarını söyleyen Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabrı Akın,  “Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. olarak gerek kültürel etkinlikler gerek her yıl düzenli olarak düzenlemiş olduğumuz fuarlarımızla ilimizin tanıtımı, kültürel değerlerin yaşatılması ve ilimizin kalkınmasına katkı sağlama noktasında dönem dönem bir takım etkinlikler yapmaktayız” ifadelerini kullandı. 

Tarımın Malatya açısından önemli olduğunu söyleyen Akın; “ İl nüfusumuzun yaklaşık yüzde 50’sinin uğraştığı ve ekonomik anlamda ciddi girdi sağlayan bir sektör. Tarım sektöründe en önemli ürünümüz kayısıdır. Düzenlemiş olduğumuz bu fuarlarımızla kaliteli ve verimli bir şekilde tarımsal üretime katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.  Tarımın sektörünün yanında hayvancılıkta ilimiz açısından önemli bir sektör. Şu an stant satışlarımız sonuçlandı. Fuarımıza tarım, hayvancılık ve gıda ile alakalı olarak 115 firma müracaat etti.  Fuarımıza tarım sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızın da destekleri oldu. Onların da fuar süresi içerisinde bir takım etkinlikleri olacak. Fuarımızın Malatya ve ülkemiz açısından hayırlı olmasını diliyor bilgilendirme toplantımıza teşrif eden sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Fuarlara önem verdiklerini söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında; "Malatya önemli bir fuara daha ev sahipliği yapacak.  Malatya bölgesinde önemli bir il.  Şehrimizin, düzenlediğimiz fuarlar ile bölgede anılması, öne çıkması çok önemli. Bunun için fuarlara önem veriyoruz. Tarım Fuarımız şu anda Doğu ve Güneydoğuda gerçekten en büyük fuar haline geldi. Katılımcı açısından baktığımız zaman ülkenin her noktasından İstanbul’dan, Diyarbakır’a, Antalya’dan Bursa’ya, Trabzon’a İzmir’e kadar birçok ilden firmanın katıldığı bir fuar. 9 bin metrekare alanın tamamı tahsis edildi. Bu da fuarın bölgede kabul gördüğünü gösteriyor” şeklinde konuştu. 

Başkan Çakır daha sonra şunları söyledi; "Tarım ve hayvancılık Malatya için gerçekten çok önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlıklarını sürdürdüğümüz Hayvancılık Organize Sanayi de bu alanda Malatya’yı iyi bir noktaya taşıyacaktır.  Kayısı başta olmak üzere tarım alanında Malatya’da son yıllarda önemli gelişmeler yaşanmakta. Bunların sağlıklı olabilmesi teknoloji ile üreticinin buluşması için bu fuarlar çok önemli.  Amacımız temelde bu sektörlerin gelişmesi, üreticinin bilinçli tarım ve hayvancılık yapmasını ve teknolojik yeniliklere ayak uydurarak bunu üretimlerine yansıtabilmelerini sağlamaktır. Her yıl fuarımız daha da gelişmekte. Bu yıl fuarımıza Yurt dışından 7, il dışından 45 firmamız katılıyor.  Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarının öne çıkması, fuarımızın bölge fuarına dönüşmesi anlamında çok iyi bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim. Bize destek veren bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız