SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım Müdürlüğünün ''Tüketin'' Ricası..

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü, Kuş Gribi nedeniyle yumurta ve piliç eti yemekten çekinen vatandaşlara, "ruhsatlı işletmelerde" üretilen bu gıda türlerini tüketmeleri ricasında bulundu.

İl Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Ülkemizin çeşitli bölgelerinde ortaya çıkan Avian İnfluenza (tavuk vebası ) nedeniyle tüketicilerimiz yumurta ve piliç eti gibi kanatlı ürünlerini tüketmekten kaçınmaktadır.

Bu güne kadar, çevresindeki kanatlılarla bir teması olmayan, kapalı sistem tavuk kümeslerine sahip üreticilerin veya bunları titizlikle takip ve kontrol altında ürünlerini pazarlayan modern entegre tavukçuluk tesislerinin hiçbir kümesinde bu hastalık görülmemiştir
.
Yeterli ve dengeli , beslenebilmek için bir yetişkinin günde takribi 72 gr. toplam proteine ihtiyacı vardır . Bunun yarısının hayvansal kökenli olması gerekmektedir. En sağlıklı hayvansal protein kaynağı olan piliç etini tüketmekten kaçınılması halinde toplumumuz en kolay ve en ucuz ulaşabileceği hayvansal protein kaynağından mahrum olacaktır. Ayrıca tüm bu olumsuzluklar dolayısı ile büyük zarar gören Beyaz Et Sektörüne büyük darbe vurulmuş olacaktır.

Bu nedenle duyarlı tüm vatandaşlarımızın İleri derece kontrollü ve hijyen kurallarına titizlikle uyan, Bakanlığımızdan ruhsatlı işletmelerde üretilen, özellikle markalı ve bireysel ambalajlı piliç eti ve yumurtaları tüketmeye devam etmeleri önemle rica olunur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız