SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım Sigortası İçin Hatırlatma

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin Şubat dönemi son toplantısı yapıldı. Tarım sektörünün ele alındığı toplantıya katılan Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, tarım sigorta başvurularının 20 Marta uzatıldığını belirtti.

İl genel meclisinin son toplantısı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Salonu'nda Bekir Çelik başkanlığında yapıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde sözleşmeli olarak çalıştırılan avukatlara, avukatlık asgari ücreti verilmesi kararlaştırıldı.

İl genel meclisinin Şubat dönemi son toplantısında ayrıca tarım sektöründe yaşanan gelişmeler de ele alındı. Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, meclis üyelerine tarımla ilgili yapılan çalışmalar hakkında sinevizyon gösterisi eşliğinde bilgi verdi.

Tarım İl Müdürü Güldal, kayısı don sigortası son başvuru tarihinin önceden 15 Şubat olarak açıklandığını, ancak bakanlığın bu süreyi 20 Marta kadar uzattığını belirtti. Güldal, don sigortasından yararlanmak konusunda rakımın önemli olmadığını kaydetti.

Tarım İl Müdürlüğü olarak geçen yıl ve önceki yıllarda yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler veren Güldal, "Türkiye hem sanayi, hem tarım ülkesi olmalı. Tarım ve sanayi sektörünün birbirine engeli yoktur. Pazar olmamak için üretmek zorundayız"dedi.

Türkiye'de tarımın istenilen seviyede olmadığını ancak gelişmelerin müspet yönde olduğuna işaret eden Ahmet Güldal, Malatya'da son 3 yılda 146 milyon YTL tarım desteği sağlandığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız