SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım Teknik Komitesi Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:01:13
Tarım Teknik Komitesi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi toplantısı yapılarak, 2013 yılı çalışmaları değerlendirildi. 2010 yılında 170 çiftçi Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmetinden faydalanmakta iken bu sayı 2013 yılında 2 bin 406 çiftçiye çıkarıldığı bildirildi.

Tarım Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen toplantının açılışında 2013 Yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemeleri hakkında katılımcılara bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Malatya’da 6 adet şirket, 4 adet birlik, 3 adet Serbest Danışman ile Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti verildiğini belirterek, “2010 yılında 170 çiftçi Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmetinden faydalanmakta iken bu sayı 2013 yılında 2 bin 406 çiftçiye çıkarılmıştır. Destekleme miktarının 85 bin TL den 1 milyon 443 bin 600 TL ye çıkması İl Müdürlüğümüzün bu projeye ne kadar önem verdiğini göstermektedir. Her geçen gün ilimizde tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetinin önemi ve çiftçilerimizin bu konudaki hizmet alma talebi artarak devam etmektedir. Ekiplerimiz ilgili mevzuat doğrultusunda İl merkezinde ve İlçelerimizde hizmet alan çiftçilerimizle birebir görüşerek denetlemelerini devam ettirmektedirler. Aksaklıklar yerinde tespit edilerek gerekli önlemler derhal alınmaktadır. Ülkemiz genelinde bu projede en başarılı iller arasında yer almaktayız. Bugün Komite olarak proje koordinatörü arkadaşlarımız hem çalışmalar hakkında Komiteye bilgiler verecekler hem de 11.10.2013 tarihinde yayımlanan Uygulama Esasları gereği almamız gereken kararlar üzerinde görüşmeler yapacağız. Buradan sizlere duyurmak istediğim bir diğer husus daha var. Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi konusundaki proje başvuruları için süreç başlamış olup, son müracaat tarihi 27 Ocak 2013’tür. Bu hususta gerekli duyuruları bizler yapmaktayız. Sizlerin de gerek üyelerinize gerekse ulaşabildiğiniz üreticilere konuyu iletmenizi ve yatırımlar için teşvik etmenizi, yatırımcıları cesaretlendirmenizi bekliyoruz. İl Müdürlüğü olarak yatırımcılarımıza her türlü kolaylığı gösteriyor, gerekli teknik destekleri sağlıyoruz” dedi.

Toplantıya katılan komite üyelerine proje koordinatörleri tarafından sunum eşliğinde 2013 yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık çalışmaları, denetlemeler ve Uygulama Esaslarındaki değişiklikler hakkında bilgiler verildi. Değişikliklerin karara bağlanması için üyelerin görüşleri alındı.

Daha sonra kurul üyelerinin gündem doğrultusunda görüş ve önerileri değerlendirilerek toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi toplantısına, Tarım İl Müdürü Ali Selvi, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Tarım Şube Müdürleri Şevket Başyiğit, Abdullah Demir, Nedim Şahingil, Selahattin Günci, İbrahim Özer, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Pancar Kooperatifi Birliği Başkanlığı Müdür Yardımcısı Abdullah Ertan, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Fevzi Çiçek, Veteriner Hekimler Odası Şube Başkanı Ertuğrul Özdemir, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Ahmet Aslan, Türkiye Ziraatçılar Derneği Şube Başkanı Ahmet Tufan, İl Müdürlüğü Proje Koordinatörleri Ziraat Mühendisi Oğuzhan Uzunoğlu ve Tekniker Selçuk Birol katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız