SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım Teknoparkı'na Ortak Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Naci Şavata başkanlığından Nisan ayındaki toplantılarına devam ediyor. Toplantılarda gündemdeki konular görüşülüyor.

Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından yapılan inceleme ve kararda, "Tarım Teknoparkı; kurulduğu yöre, bölge ve genel olarak ülkedeki bilgiye dayalı kurumların ve işletmelerinin teknoloji alanındaki rekabet edebilirliğini ve yenilikçi niteliğini geliştirmek amacını taşımaktadır. Bilgi ve teknolojinin üniversiteler, araştırma merkezleri, şirketler ve pazarlar arasında dolaşmasını teşvik eden ve kolaylaştıran, inovasyona dayalı şirketlerin kurulmasını ve gelişmesini destekleyen,
paydaşlarına ARGE çalışmalarında kullanılacak yüksek nitelikli ofis alanları ve destek hizmetler sunan, profesyonel anlayışla yönetilen organizasyonlardır. İlimizde, üniversite-sanayi çiftçilerimiz ve Meyvecilik Araştırma Enstitümüzün işbirliğinin sağlanabilmesi amacıyla, Akçadağ Öğretmen Okulu Yerleşkesi içerisinde Tarım Teknokenti kurulması planlanmaktadır. İlimizde önemli görülen teknokentin kuruluş tüzüğünde belirtilen ortaklarla hayata geçirilebilmesi amacıyla kurulacak şirkete yüzde 5 hisseyle ortak olunması ve kuruluş sermayesine ortaklığımız oranında belirtilen bedelin İl Özel İdaresi'nin 2011 Mali Yılı Bütçesi'nin ilgili harcama kaleminden karşılanması belirtilmiştir. Komisyonumuzca yapılan incelemede; konu uygun mütalaa edilmiştir" denildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, Tarım Teknoparkı'nın 150 bin TL'lik bir yatırım olduğunu, yüzde 5 hisse için 7 bin 500 TL bedel ödeneğini söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından İl Özel İdaresi'nin Tarım Teknoparkı'na yüzde 5 hisseyle ortak olması konusu oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız