SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım ve Eğitim Yatırımlarına Onay

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü'nün 2008 yılı yatırım programı teklifleri görüşülerek kabul edildi.

Malatya İl Genel Meclisi Ekim ayı çalışmalarına Meclis Başkanı Abdurrahman Atay başkanlığında sürdürdü. İl Özel İdare binasındaki salonda yapılan toplantıda ilk olarak Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, yatırım programı hakkında bilgi verdi. 2008 yılı yatırım programı hakkında meclis üyelerine açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, 2008 yılında özel idare bütçesiyle merkezde 6 okul projesinde toplam 72 derslik ile Arguvan, Doğanşehir Akçadağ, Battalgazi, Yeşilyurt, Arapgir, Darende, Pütürge ve Kuluncak ilçelerinde toplam 9 okul projesiyle 75 dersliğin ve 5 adette lojmanın yapılacağını belirtti. Bulut, projelerin toplam tutarın 15 milyon 35 bin YTL olduğunu söyledi.

Toplantıda yatırım programını meclis üyelerine sunan tarım il müdür yardımcısı Hamit Aygül, 2008 yılında özel idare bütçesiyle yapılması için teklif ettikleri yatırım programlarını şu şekilde açıkladı;

"Hayvan hastalıkları ile mücadele, büyükbaş hayvanların kayıt altına alınması, süne mücadelesinde orman fidanı alım projesi, kesme çiçekçiliğin geliştirme projesi, böğürtlen yetiştiriciliği geliştirme projesi. Uzaktan algılama ile ürün tespiti projesi, kayısın pazarlanması ve tanıtımı projesi. Gıda denetimi için araç ve cihaz alımı projesi. Hekimhan cevizini geliştirme projesi, çiftçi eğitimi, tohumluk temizleme projesi ve tarımsal desteklerin denetimi için 2 adet aracın alınması projesi."

Aygül, projelerinin toplam tutarının 937 bin YTL olduğunu kaydetti.

İl genel meclisi üyeleri, Tarım İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünün 2008 yılı yatırım programını görüşerek kabul etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız