SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarımda Bu Yıl Destek Ödemesi Yok

A- A+ PAYLAŞ

TBMM'de tarımla ilgili bir konu görüşülürken, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun soruları üzerine destek ödemeleri ile ilgili bütçenin kullanıldığını, bu yıl ödeme yapılmayacağını söyledi.

TBMM'de Burdur'la ilgili bir tarım konusu gündeme getirildiğinde konu destek primlerinin ödenmesine geldi ve bakan Eker kürsüden konuşurken, Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu kendisine sorular yöneltti.

Eker'in konuşması ve Aslanoğlu'nun soruları, TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı:

"..TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER- Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; tabii, 2007 yılı içerisinde -biraz önce de arz ettim- 14 milyon YTL Burdur'da hayvancılıkla ilgili destek ödemesi yapıldı, fakat 2007 yılı içerisinde tahakkuku gerçekleşen bazı desteklemeler var. Bu, bütün Türkiye için böyledir. Biz, destekleri… Bütçemizi kullandık, yani 5,3 milyar YTL'nin tamamı bu sene kullanıldı, fakat, değerli arkadaşlar, bizim Hükûmetimiz açıktan para basan bir Hükûmet değil. (AK Parti sıralarından alkışlar) Bütçemizi biz kullandık. Şu anda tahakkuku gerçekleşmiş olan bu para da 2008 yılı bütçesine kondu ve 2008 yılının başında da bu paralar ödenecektir.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Bu sene yok değil mi Sayın Bakan?

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER (Devamla) - Burada da hiç kimsenin endişesi olmaması lazım.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Sayın Bakanım, 2007'de ödeme yok mu?

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER (Devamla) - Bakın, ben, size biraz önce ne kadar ödeme yaptığımı, 2007 yılı içerisinde sadece Burdur'a toplam 35 milyon YTL ödediğimi, 14 milyon YTL'sinin bunun hayvancılık olduğunu, ben, bunları biraz önce söyledim.

Şimdi, kalan hak edişler de -sadece Burdur için değil, bütün Türkiye için de- 2008 yılı başında bunlar da ödenecektir. Bundan da hiç kimsenin şüphesinin olmaması gerekiyor. Çünkü, biz, bugüne kadar dediğim gibi, hayvancılıkta biz destekleri on kat artırmışız, on kat ve bunun da hepsini ödemişiz, bundan sonrakini de öderiz. Hiç ama hiç kimsenin buradan endişesi olmaması lazım.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Sayın Bakanım, Ocak ayında mı?

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER (Devamla) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; tabii, Sayın Özkan'ın değindiği ikinci bir konu da, Burdur'daki mermercilikle ilgili, madencilikle ve mermerle ilgili bir konuydu..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız