SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarımda Destek Anlatıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde düzenlenen toplantıda, tarımsal desteklemeler katılımcılara anlatıldı.

Tarımsal desteklemeler bilgilendirme toplantısına Kaymakam Abdulmuttalip Aksoy, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Ahmet Turan Karaca, İlçe Tarım Müdürü Adnan Özdemir, İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanları ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, "Muhtarlardan ricam 2011 yılı tarımsal desteklemelerini çiftçilerinize tam ve doğru anlatın. Çiftçilerimiz tüm tarımsal desteklemelerden azami ölçüde faydalansın. Bu konuda siz muhtarlara çok iş düşüyor" dedi

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ise, "2011 yılı Tarımsal Desteklemeleri açıklanmıştır. Bu toplantılardaki amacımız, ilimiz sınırları içinde bulunan tüm çiftçi ve üreticileri bu desteklemeler hakkında bilgilendirmek ve istifade ettirmektir. Tarım Bakanlığımızın üretime vermiş olduğu bu desteklerden yasalar ve uygulamalar çerçevesinde tüm üreticilerimizin yararlanması en büyük dileğimizdir. Battalgazi ilçemiz tarımsal desteklemelerden yeterince faydalanamamaktadır. Siz muhtarlardan ricam 2011 yılı tarımsal desteklemeleri köyünüzde ve mahallenizde bulunan çiftçilere anlatmanızdır. Tarımsal desteklemelerle ilgili yaptırmış olduğumuz afiş ve broşürleri çiftçilerimizin görebileceği şekilde ilan tahtalarınızda mutlaka ilan edin. Tarım Bakanlığımız tüm tarımsal üretim kollarını yüksek oranda desteklemektedir. Mutlaka bu desteklerden üreticilerimizin faydalanmasını sağlayın"ifadelerini kullandı.

"Tarım dünyada, ülkemizde ve ilimizde sürekli yükselen bir değer. Bu tarımsal desteklemeler sayesinde daha da yükselerek devam edecektir"diyen Aygül, konuşmasını şöyle tamamladı: "Siz değerli muhtarlara ve çiftçilerimize İl ve İlçe Müdürlüklerimizin kapıları açık. Akıllarında soru işareti bulunan üreticilerimizi de İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimize bekliyoruz. Ayrıca tüm il ve ilçemizdeki köylerimiz için tespit ettiğimiz ve İl Tarım Müdürlüğümüzün veb sitesinde yayınlamış olduğumuz tarım danışmanlarımız mevcuttur.Bu çalışma aile hekimliğinin bir benzeri çalışmadır. Çiftçilerimiz tarımsal konularla ilgili her türlü sorunlarını bu tarım danışmanlarımıza iletebilirler."

Daha sonra desteklemeler hakkında bir sunum yapıldı. Program soru cevap şeklinde devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız