SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarımı Konuştular

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:05:37
Tarımı Konuştular
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık, Malatya’da tarım ve hayvancılığın daha ileri gitmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’le makamında görüşüp, taleplerde bulunduklarını bildirdi. Beraberinde, partinin İlçe Başkanı Osman Güder, il başkan yardımcılarından Mahmut Özer ve partinin bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi’ye ‘hayırlı olsun’ ziyareti gerçekleştiren Malatya Milletvekili Öznur Çalık, il müdürü ile istişarelerde de bulundu.

Ziyarette ilk olarak konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Bir aydır Malatya'dayım. Uşak’da şube müdürü olarak görev yaparken buraya atandım” diyerek, daha sonra özetle şunları söyledi: “Kayısı Malatya için önemli üründür. Ancak, bazen az tutması, bazen çok tutması ve don nedeniyle sorunlar yaşanabiliyor. Bu nedenle alternatif ürünler de dikilmelidir. Kiraz, vişne ve çilek projelerine destek veriyoruz. Yarısı devlet destekli projelere destek veriyoruz. Koyunculuk da arttırılabilir. Hayvancılık daha da geliştirilmelidir. Mera alanı Malatya’da çok.”

Selvi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla önümüzdeki günlerde her aileye 2’şer adet olmak üzere toplam 400 süt ineğinin de dağıtılacağını kaydetti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ise, "Malatyamız üç ana sektörle iştigal ediyor. Kayısı, organize sanayi bölgesi ve hayvancılık sektörü... Bu sektörler daha geliştirilerek, iş ve aş sağlanması için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi il başkan yardımcılarından Mahmut Özer de, AK Parti iktidarları tarafından tarım ve hayvancılık alanında hibe ve desteklerden söz edip, üreticilerin bu hibe ve desteklerden daha fazla yararlanmaları gerektiğini söyledi. Özer, ayrıca güvenli gıda üretiminin de önemli olduğuna dikkat çekerek, tüketicilere sağlıklı gıdanın ulaşması noktasında nelerin yapıldığı konusunda da bilgi alacaklarını ve değerlendirmede bulunacaklarını belirtti.

Milletvekili Öznur Çalık ise Ali Selvi'ye ‘hayırlı olsun’ dedikten sonra, Ankara’da, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’la beraber; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’le makamında görüşüp istişarelerde bulunmalarıyla ilgili bilgi aktardı. Çalık, şu bilgileri verdi: 

"Tarımla ilgili meseleler konuşuldu. Öncelikle çevre yolunun bir an önce ihaleye hazır hale getirilmesi için toplulaştırmanın bir an önce tamamlanması talep edildi. Malatya’da hayvan üreticilerinin isteği olan Malatya’da et balık kurumunun kesim yapması için kombine kiralanması ve depolanması hususunda da görüşme yapıldı. Toprak mahsulleri ofisi tarafından geçici olarak Malatya’ya silo yapılması hususunda görüşmeler oldu. Bununla ilgili gerekli çalışma talimatı bakan tarafından verildi. Ayrıca, Malatya'da desteklemelerle ilgili özellikle tarımsal ekipman ve desteklemelerle ilgili görüşmeler yapıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız