SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tarımsal Çevre ve Su Kirliliği'' Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Tarım Bakanlığı tarafından 2 yıldır yapılamayan Hizmet İçi Eğitim bölge toplantıları Malatya'da gerçekleştirildi.

Tarım Müdürlüğü’nün Milli Egemenlik Caddesinde bulunan binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen ve üç gün sürecek olan “Tarımsal Çevre ve Su Kirliliği” konulu hizmet içi eğitim programının açılış törenine; Tarım Bakanlığı Çevre Afet İşleri Daire Başkanı Ömer Faruk Mutlu, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Tarımsal Çevre ve Su Kirliliği şube başkanı Ali Kasacı ile 21 ilden gelen davetli katıldı.

Hizmet içi Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan Tarımsal Çevre ve Su Kirliliği Şube başkanı Ali Kasacı “ Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan fakat iki yıldır ara verilen Hizmet içi eğitim programlarını Malatya’da gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. 3 gün sürecek bu eğitim toplantılarında 21 ilden gelen katılımcılara konunun uzmanları tarafından bilgiler aktarılacak” dedi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ise özetle “Dünya bize miras kalmadı biz onu gelecek kuşaklardan ödünç aldık gerçeğinden hareketle gelecek kuşaklara sağlıklı çevre ve temiz su bırakmak bizler için bir vebaldir, görevdir. Doğal kaynaklarımızı sınırsız değildir, onu kullanırken gelecek kuşakları da düşünmek durumundayız. Bakanlığımızın bölge toplantılarını ilimizde gerçekleştirmesi bizler için de ayrı bir gurur vesilesi oldu. Bu nedenle Bakanlığımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Çevre Afet Hizmetleri Daire Başkanı Ömer Faruk Mutlu’da, Bakanlık olarak yapılan çalışmaları anlatarak “Geçtiğimiz yıllarda Su Kirliği başlığıyla verdiğimiz hizmet içi eğitim programlarını yaptığımız düzenlemeyle Tarımsal Çevre ve Su Kirliliği başlığı altında sürdüreceğiz. Çünkü dünyamız gerek kimyevi gübrelerin kullanımında gerekse kentleşme sürecinin gün geçtikçe artması tarımsal alanlarımızın daralmasına ve su kaynaklarımızın yok olmasına neden olmaktadır” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra 3 gün sürecek olan eğitim programının başlamasıyla açılış töreni son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız