SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarla Değil İnönü Stadı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:48:46
Tarla Değil İnönü Stadı!
A- A+ PAYLAŞ
Malatya İnönü Stadı’nda zemin iyileştirme ve tribün bakım çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. 
 
Spor Toto 2. Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un karşılaşmalarını oynadığı Malatya İnönü Stadı’nda zemin iyileştirme ve tribünlerdeki kırık koltukları yenileme çalışmaları devam ediyor.
 
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yeni Malatyaspor Tesis ve Stadyum Sorumlusu İlyas Karaca, “Kış mevsiminin ağır geçmesinden dolayı zemin bir hayli bozulmuştu. Drenaj sisteminin çalışmaması sebebiyle iş makineleri statta çalışma yaparken, çim zarar görmüştü. Kış mevsiminin ağır geçmesinden dolayı protokol tribününden bakıldığında sol kale önünü sıyırmak zorunda kaldık. Ve burayı kumla doldurduk. Daha sonra buraya ekip getirdik. Kış mevsiminde yapılabilecek fazla bir çalışma olmadığından dolayı rulo çim düşündük. Getirdiğimiz ekip rulo çimin çok etkili olmayacağını söyledi. Bu sebeple çalışma için sezon sonunu bekledik” diye konuştu.
 
Malatya İnönü Stadı’nın zeminin iyi olduğunu ancak iyi bakım yapılmadığı için bozulduğunu kaydeden Karaca, “Antalya’dan bir firma getirdik. Statta yaptıkları incelemenin ardından 64 bin TL bir fiyat çıkardılar. Bu fiyat sadece sol kale önündeki parçayı yapmak içindi. Daha sonra yaptığımız araştırmalarda Sivasspor yöneticilerinden Erdal Sarı bize yardımcı oldu. Sivas’a gidip, kendilerini ziyaret ettik. Bize ekip ve ekipman verdiler. Geçici çim ile sadece çimin yok olduğu alan değil, bütün alanın kurtulacağını öğrendik. Stat zeminimiz çok iyi ancak bakım yapılmamış. Şişleme makinesiyle sahanın yılda 2 kez bakımının yapılması gerekiyor. Bu çalışmanın yapılmaması nedeniyle sahanın bazı yerleri çok çukurlaşmış ve neticede de bozulmuş. O makineyi de buraya getirirsek, zemini delip havalandıracağız. Bu çalışmanın ardından bizim çimimiz, 2 sezon değil 5 sezon daha hizmet verir” ifadelerini kullandı.
 
Yeni sezona stadın en iyi şekilde hazır olacağını ifade eden Karaca, şunları söyledi: 
 
“Çalışmalarımızı yoğun şekilde devam ediyor. Ekiplerimiz çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Yeni sezonda sahamız hazır olacak. Bununla ilgili hiçbir sıkıntımız yok.”
 
Karaca, tribünlerde koltuk yenileme çalışmalarına da başlandığını belirterek, “Biz sezonun ikinci yarısında göreve geldik. Özellikle maraton tribünü bölümünde kırılmış olan koltuklarımız var. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. TFF temsilcileri de bizi bu konuda uyarıyorlar. Biz ilk olarak protokol ve basın tribününde çalışmalar yaptık. Geçici çözümler üretiyoruz. Neticede yeni yapılan bir stat var ve bu stat yıkılacak. Bu nedenle çok büyük yatırım yapmanın mantık dışı olacağını düşünüyoruz. Ama yeni sezon öncesi çalışmalarımız devam ediyor. Stadımızı yeniden boyuyoruz. Eksik olan koltuklarımızı tamamlayacağız ve koltuklarımızı boyatacağız. Yeni sezona stadımız en iyi şekilde hazır olacak” şeklinde konuştu.
 
Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde bulunan antrenman sahasında da çalışmalara başlanacağını kaydeden Karaca, “Stat zeminimiz, antrenman sahamızın zemininden çok daha iyi durumda. Takımımız antrenmanlarının büyük çoğunluğunu TFF sahasında yaptı. Antrenman sahamızın zeminini Haziran ayında yapacağımız çalışmayla iyileştireceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız