SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarlada İzleri Yok Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:17:16
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, düzenlediği basın toplantısında 18 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirecekleri İl Kongresi’ne  tüm halkın davetli olduğunu belirtti. Tüfenkçi, 4 yıllık İl Başkanlığı görevini tamamladığını bu süre içerisinde 3 önemli seçim geçirdiklerini ve yüzde 53 olan oy potansiyelini yüzde 71’e çıkarttıklarını belirtti.

Tüfenkçi,  Aksaç Otel’de  basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantı da 18 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan kongrede İl Başkanlığı için tek aday olan  Hakan Kahtalı  ile  İl Başkan Yardımcıları ve yöneticiler de yer aldı.

Tüfenkçi,  basın toplantısında 2002-2014 yılı arasındaki 12 yıllık iktidarları süresi içerisinde Malatya’da gerçekleştirdikleri yatırımların yanı sıra, 4 yıl İl Başkanlığı dönemindeki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Tüfenkçi, değerlendirme toplantısının başında geçtiğimiz yıl  Soma’da ve Ermenek’te yaşanan maden kazasında yaşamlarını yitirenlere rahmet dileyerek, “  Maden ocaklarımızdaki denetimlerin arttırılması ile ülkemiz ve milletimizin bir daha böyle acılar yaşamamasını ümit ediyoruz.” dedi.

“ 2011 yılında göreve geldiğimizden bu yana 4 yılımıza 3 önemli seçim, 3 dev miting, 2’de toplu açılış programı sığdırdık.” diyen Tüfenkçi bu sürede yüzde 57 olan oy oranını yüzde 71’e çıkarttıklarını, 50 bin olan üye sayısının da 100 binin üzerine çıktığını ve partilerine yakışır il binasına taşındıklarını belirterek  kendi il başkanlığı döneminde yapılanlara ilişkin şunları ifade etti:

“ 4 yıl boyunca gece gündüz demeden bizlere yol arkadaşlığı eden, her zaman dik duran, fedakarlıktan çekinmeyen, Genel Merkezimiz tarafından da örnek gösterilen teşkilatımıza aittir.

2013 yılında, Cumhuriyet tarihimizin en parlak yılını yaşarken bu başarılara, ülkemizin istikbaline ve istiklaline yönelik Haziran ayında yapılan Gezi Parkı olayları ve akabinde 17 ve 25 Aralık’ta kurulan komplo, Türkiye’nin bu en parlak, en başarılı yılını doğrudan hedef almasına şahitlik etmiştik. 

O gün sizlere yine böyle bir toplantımızda Türkiye’nin emin ellerde olduğunu, endişelenmemenizi ifade etmiştik.

Aradan geçen bir yılda haklı olduğumuzu milletimize gösterdik.

Bugün ülkemiz hamdolsun tüm komploları, saldırıları geride bırakarak büyüme ve kalkınma hamlelerine tüm hızıyla devam etmektedir.

Yine 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz 30 Mart ve 10 Ağustos seçimleri bu saldırılara birer tokat mahiyetindeydi. Tabi ki en güzel tokatlardan birini de hemşerilerimizin desteği ile ilimizde gerçekleştirdiğimiz dev mitingler ve sandıktan çıkan sonuçlardı. Hala kendilerine gelememişler ki sarsılanın hangi taraf olduğunu yanlış tarif ediyorlar. Anlamayanlar için inşallah milletimiz 7 Haziran’da bir cevap daha verecektir.” 

“Kayısıda Yaşanan Don Hepimizi Üzdü” 

“ 2014 yılında 30 Mart seçimleri arafesinde Türkiye’nin büyük bölümünde olduğu gibi Malatya’da da meyve ağaçlarımız yaşanan don felaketinden büyük zarar gördü. Özellikle Malatyalı hemşerilerimizin en önemli geçim kaynaklarından olan kayısının zarar görmesi hepimizi derinden üzdü.” Diyen Tüfenkçi   daha sonra şunları belirtti: 

“Bu konuda milletvekillerimiz ile yaptığımız girişimler neticesinde hükümetimiz borçların ertelenmesi ve faizsiz kredi verilmesi hususunda adım atmıştır. Tabi bu sene yaşanan don felaketi Türkiye’nin büyük bir kısmında yaşanan bir durumdu.  Geçtiğimiz yıllarda zarar gören kayısılarımız için çiftçilerimize 90 Milyon Lira ödediğimizden farklı bir yıldı. Bu noktada AK Parti iktidarının tarım politikasını eleştirenlere 2000’li yıllarda yaşana krizde sadece 1 Milyar dolar alabilmek için İMF’nin tütün ve pancar ekimine kısıtlama gibi taleplerini içeren 16 kanunu bir gecede meclisten nasıl geçirdiklerini hatırlatmak isterim. Bu mu sizin çiftçinin yanında durma politikanız? Ürününü satamayan çiftçi fotoğrafını ne de çabuk unuttunuz?  Hükümetimiz çiftçimize destek olmak için ürünü tarlanın başında aldığını bilmiyorsunuz galiba?  Evet sizin tarlada iziniz yok, ama bol keseden konuşmaya yüzünüz çok.” 

“ Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nu 10 Ekim 2014’te ilimizde ağırladık.” diyen Tüfenkçi konuşmasında daha sonra şunları dile getirdi: 

“Her açıdan verimli geçen Sayın Başbakanımızın Malatya programı, 44 eserden oluşan yaklaşık 250 Milyon Lira değerindeki yatırımın açılış programının yanında, Eski Devlet Hastanesinin yerini iki katına çıkartarak yeni bir hastane yapılması talimatını vermesi ve stat yerinin Battalgazi Belediyemizin Yeşil Kuşak Projesi’ne dahil etmesi de Malatya’mız için çok önemli bir gelişmedir. Umarım bu hatırlatmamız birilerine hastane ve yeşil alan konusunu bir daha siyasi malzeme yapmaması için yeterli olacaktır.  Biz hep şunu ifade ettik; Ülkemizde iki türlü siyasal duruş var; biri laf üretenler ki bunları hepimiz görüyoruz, biliyoruz.  İkincisi ise hizmet üretenler. Bunun da tek adresinin AK Parti olduğunu biliyoruz. Bu anlamda genelde ülkemiz, yerelde ise Malatya’mızın son 12 yıllık geçmişine baktığımız zaman şuan nerede olduğumuzu ve nasıl bir kalkınmanın yaşandığını fark edeceğiz.”

12 Yılda Yaptıklarımız

‘’Malatya’mıza 12 yılda sağlıktan ulaşıma, eğitimden kültüre, enerjiden tarıma kadar 9 milyar dolar yatırım kazandırdık. Malatya’nın dış ticaret hacmini 4 kattan fazla arttırarak 94 milyon dolardan 380 milyon dolara çıkardık. İhracat 4 kat artarak 72 milyon dolardan 283 milyon dolara çıktı.

EĞİTİM

12 yıllık AK Parti iktidarında Malatya merkezde ve ilçelerimizde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için 427 milyon lira eğitim desteği sağlandı.

Tüm bu dev ölçekli eğitim desteği ile okul ve kurum sayısını 847’den 1101’e çıkarmakla beraber eğitim kalitesini yükselttik.

Öğrencilerimize 34 milyon lira tutarında ders kitabını ücretsiz verdik.

2003 – 2014 yılları arasında Malatya’mızda eğitimde ileri teknolojiyi yakalamak için okullarımıza yaklaşık 12 bin adet bilgisayar verildi.

ULAŞIM

‘’Malatya’da ulaşım alanında çağ atladı’’

Malatya’mıza 12 yılda ulaştırma ve haberleşme alanında 1.5 milyar lira yatırım yaptık. Malatya’yı diğer şehirlere bağlayan yollarını 521 kilometreye, ilçe ve mahalle yollarını şehir merkezine bağlayan yolları 600 kilometreye çıkardık.

Sadece 36 kilometre olan bölünmüş yolları 297 kilometreye çıkararak tam 8 kat arttırdık. Bunun yanında 15 yeni köprü yaparak ulaşımda güven sağladık.

2391 kilometreye çıkardığımız kablolama sitemi ile 2004 yılında hiç abonesi olmayan yüksek hızlı internet abonesi bugün 50 bini buldu.

Darende 6. Bl. Hd. Yolu: Bölünmüş yol kapsamında toplam uzunluğu 90 Km olan bu yolda 2011 yılı sonu itibariyle 81 Km'lik kesimin tamamı bölünmüş yol asfalt sathi kaplama seviyesinde tamamlanmıştır. 2013 yılı sonuna kadar 43,5 Km BSK aşınma seviyesinde tamamlanmıştır. 2014 yılında 6 Km BSK binder seviyesinde bitirilmiştir. 2014 yılı içerisinde 31.500 Milyon Lira harcama yapıldı.

Karahan Tünelinde bu güne kadar sol tüpte 1.600 m, sağ tüpte 1.510 m kazı destekleme tamamlanmıştır. Toplam 3.110 m kazı desteklemenin 556 m' si 2014 yılında yapılmıştır. Her iki tüpte toplam 3.020 m nihai kaplama yapılmıştır. 2015 yılında tünelin ikincil işleri, tünel ve bağlantı yolunun bitirilmesi hedeflenmektedir.

Malatya - Hekimhan Yolu: 108 Km uzunluğundaki bu yolda 2013 yılı sonu itibariyle 13 Km bölünmüş yol bitirilmiştir. 2014 Yılında 8 Km BY -  BSK binder seviyesinde bitirilmiştir. Projenin bütününde toprak işleri, sanat yapıları, üst yapı, tünel ve köprü çalışmaları devam etmektedir.

240 m uzunluğundaki Sarsap Tünelinde kazı destekleme ve nihai beton çalışmaları tamamlanmıştır. 2014 yılı içerisinde 63.211 Milyon Lira harcama yapıldı.

Malatya - Gölbaşı Yolu: Toplam 83 Km uzunluğunda olan bu yolda 2013 yılı sonuna kadar 77,5 Km bölünmüş yol olarak bitirilmiştir. 2014 yılında 2,5 Km BY sathi kaplama seviyesinde bitirilmiştir.

1.816 m uzunluğundaki Erkenek Tünelinde her iki tüpte toplam 2.300 m nihai kaplama yapılmıştır. Tünel açılan zemin heyelan zayıf karakterli olup, aşırı şişme ve deformasyon problemleri yaşanmaktadır. Buna uygun olarak ikmal ihalesi 14.06.2013 tarihinde yapılmış olup, proje tutarı 121 Milyon TL’dir. Çalışmalar başlamış ve devam etmektedir. Tünel’ in ikincil işleri 2013 yılında ihale edilmiş olup, iş yeri teslimi yapılmıştır. Tünelin 2015 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. 2014 yılı içerisinde 16.214 Milyon TL harcamanın yapıldığı projenin yüzde 95’i tamamlanmıştır. 

Hekimhan - Kuluncak İl Yolu: Toplam 28 Km olan yolda proje çalışmaları devam etmektedir. Toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapı işi 18.07.2013 tarihinde ihale edilmiş olup, çalışmalara başlanmıştır. 2014 yılında 6,6 Km tek yol sathi kaplama yapılması hedeflenmiş olup, 6,6 Km  tek yol sathi kaplama seviyesinde bitirilerek trafiğe açılmıştır.

SAĞLIK

‘’Sağlık Hizmetlerinde Memnuniyet Oranı %40’lardan %90’lara Yükseldi’’

12 yılda Malatya’ya yaklaşık 300 milyon lira değerinde sağlık yatırımı yapıldı.

İl ve ilçe merkezleri dahil toplamda yaklaşık 800 yatak kapasiteli 4 hastane, 22 Aile Sağlığı Merkezini hizmete sunduk.

105 yataklı 4 hastane ve 5 Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatı hızla devam ediyor. 112 Acil İstasyon sayısını 8’den 27’ye, acil ambulans sayısını ise  9’dan 49’a çıkardık.

6 kar paletli ambulans, helikopter ve uçak ambulans ile ulaşamadığımız nokta kalmadı. Şuanda Malatya’da sağlık hizmetlerinde memnuniyet oranı %40’lardan %90’lara yükseldi.

GENÇLİK VE SPOR

‘’Gençlik Ve Spor Alanında 60 Milyon Liranın Üzerinde Ödenek’’

Gençlik ve Spor alanında Malatya’mıza 12 yılda yaklaşık 420 milyon lira kaynak aktarıldı. Malatya’mıza 2014 yılı içerisinde Gençlik ve Spor alanında 60 Milyon Liranın üzerinde ödenek aktarıldı.

6 spor salonu, 1 kamp eğitim merkezi, 1 olimpik atletizm pisti, 1 gençlik merkezi, 1’i kapalı 2 olimpik yüzme havuzu, Yama Dağı Kayak Merkezi’ni hizmete sunduk.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR

Aile ve Sosyal Politikalar kapsamında Malatya’mıza 12 yılda 612,2 milyon lira kaynak aktardık. 2012 yılında bütün vatandaşlarımızı sağlık güvencesine kavuşturan Genel Sağlık Sigortası kapsamında Malatya’da 120 bin yoksul vatandaşımız için 58 milyon lira prim ödemesi yapıldı.

2014 yılında; Engelli vatandaşlarımıza evde bakım için 43 Milyon TL ödenek aktarıldı.

ORMAN VE SU İŞLERİ

‘’1.3 Milyar Lira Değerinde Orman Ve Su İşleri Yatırımı Yaptık’’

Cumhuriyet tarihinin en önemli Orman ve Su işleri projeleri AK Parti iktidarları döneminde atıldı. Malatya’mızda 1.3 Milyar Lira değerinde Orman ve Su İşleri yatırımı yaptık.

Malatya’mıza Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun katılımı ile düzenlenen toplu temel atma töreninde 327 Milyon Lira yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini attık.

Malatya’da 2015 ve 2016 yıllarını Orman ve Su İşleri Bakanlığımız açısında yatırımda hamle yılları ilan ettik.

14 gölet inşa ediyoruz, 26 tesis ile yerleşim yerlerini ve tarım arazilerini taşkınlardan koruyoruz. Turgut Özal ve Recai Kutan Barajlarını tamamladık. İnşallah sulama şebekeleri de yakın zamanda tamamlanıyor.

Malatya’ya iktidarımız döneminde 2 mesire yeri, 1 şehir ormanı, 2 bal ormanı kurduk. 2011’de Malatya Doğa  Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nü kurduk.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK

Malatya’ya 12 yılda 55 milyon lira değerinde Çevre ve Şehircilik kapsamında yatırım yaptık. Daha yaşanılabilir bir çevre için yola çıkarak kentsel dönüşüm hamlesini başlattık.

Çevre ve Şehircilik noktasında Malatya ve İlçelerine toplam  1 Milyar TL tutarında Toplu Konut yatırımı yaptık.

2014 yılı içerisinde Çevre ve Şehircilik kapsamında ilimize 10 Milyon TL’nin üzerinde yatırım yapıldı.

TOKİ ile Malatya’da; 10 bin 902 konut, 5 lise, 6 ilköğretim okulu, 5 hastane, 5 aile sağlık merkezi, 10 camii, 8 ticaret merkezi, 2 pansiyon, 1 sevgi evi ve 1 engelsiz yaşam merkezi kazandırdık.

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ

Kalkınan bir Türkiye için araştırma ve geliştirme çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Malatya’ya 110 Milyon TL Bilim Sanayi ve Teknoloji yatırımı yaptık.

Tamamlanan 3 Organize Sanayi Bölgesi ve 5 Sanayi Sitesi ile yaklaşık 10 bin kişiye daha istihdam sağladık.

KÜLTÜR VE TURİZM

Malatya’da tarihi ve turistik eserlerimize sahip çıktık. Kültür varlıklarımızı korumak için Malatya’ya 12 yılda 51,5 Milyon TL Kültür ve Turizm yatırımı yaptık.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK

AK Parti iktidarımız çiftçimizin yüzünü güldürmek için Gıda Tarım ve Hayvancılığa rekor destekler verdi.

Malatya’mız 12 yılda 571 Milyon TL nakit destek aldı. 2002 yılında %59 olan Tarımsal Kredi faizini 0 ile %7,5 oranına düşürdük. Böylece 12 yılda tarımsal kredi kullanımında 35 kat artış sağlandı.

Malatyalı çiftçilerimize toplam 66,7 Milyon TL mazot desteği, 62,3 Milyon TL gübre desteği, 12 yılda Malatya’ya toplam 6 Milyon TL prim desteği verildi.

Son 12 yılda Malatya’da hayvancılık desteği 100 kat arttı. Bu dönemde Malatya’ya toplam 94,3 Milyon TL hayvancılık desteği verildi.

ENERJİ

Malatya’ya 12 yılda 171,5 Milyon TL değerinde enerji yatırımı yaptık. AK Parti iktidarına kadar sadece 52 Bin TL yatırım yapılmış madencilik sektörüne, iktidarımız döneminde 7 Milyon TL yatırım aktardır. Şehir merkezinin %90’nını doğalgaz ile buluşturduk."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız