SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarladan Jet Yakıtı Fışkırdı!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:11:55
Tarladan Jet Yakıtı Fışkırdı!.
A- A+ PAYLAŞ

NATO Baro hattı üzerinde izinsiz ve kontrolsüz olarak kazı yapan bir GSM şirketinin ekibi, boru hattını patlatınca binlerce litre uçak yakıtı tarlaya aktı.

Olay, Malatya-Adıyaman Karayolu 17. Kilometre de bulanan Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesislerine yakın bölgede yaşandı. İddiaya göre, bölgede baz istasyonu kurma çalışması yürüten bir GSM şirketinin kablo döşemek için iş makinesi ile kazı yaparken, NATO boru hattını delerek patlamasına neden olduğu bildirildi.

Boru hattının patlaması ile birlikte hattaki basınç nedeniyle yakıt yaklaşık 15 metre havaya doğru fışkırdı. Boru hattının sistem üzerinde alarm vermesi ve GSM şirketi çalışanlarının da ihbarı üzerine bölgeye Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisindeki acil yardım ekibi bölgeye sevk edilirken, Malatya Büyükşehir belediyesi İtfaiyesinden de yardım istendi.

Bölgeye giden Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise olası bir duruma karşı hazır bekledi ve çalışmalara yardımda bulundu. Boru hattının patladığı noktada iş makinesi ile hendek açılarak, yakıtın araziye yayılması engellendi ve toplu halde tutuldu.

Boru hattı, an yakın kontrol noktasında kesildi ve basınç düşürüldü. Ancak geçen sürede tonlarca yakıt tarlaya ve araziye aktı. Hat üzerindeki vananın kapatılması ile birlikte açılan hendek içerisinde biriken ve gölcük oluşturan yakıt, kuruma ait tankere yüklendi.

Jandarma ekipleri GSM şirketinin ekibini ifadeleri alınmak üzere karakola götürdü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız