SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TARSİM Kayısı Üreticisine 100 Milyon TL Ödedi

0
Güncellendi - 2017-10-15 21:40:25
TARSİM Kayısı Üreticisine 100 Milyon TL Ödedi
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından, bu yıl Malatya’daki kayısı üreticisine 100 milyon TL’nin üzerinden hasar ödemesi yapıldığı, kalan 525 üreticiye ise ödemelerin en kısa sürede gerçekleştirileceği bildirildi.

-18 bin poliçe yapıldı, 33 bin ihbar gitti

TARSİM’den alınan bilgiye göre;  Devlet Destekli Tarım Sigortaları kapsamında, 2017 yılında, kayısı ürünü ile ilgili olarak Malatya’da 18 bin 640 adet Bitkisel Ürün Sigortası poliçesi düzenlendi. Bu poliçelere ilişkin olarak, üreticilerden 33 bin 889 adet hasar ihbarı yapıldı.

-12 bin 986 poliçenin ödemesi yapıldı

TARSİM’den alınan bilgiye göre; ihbarlar üzerine TARSİM eksperleri tarafından gerçekleştirilen ekspertiz işlemleri neticesinde, hasar dosya işlemleri tamamlandı ve tazminat ödemeleri olan poliçeler için banka ödeme talimatları verildi. Bu kapsamda Malatya’daki kayısı üreticisi olan 6 bin 809 üreticinin 12 bin 986 poliçesi için 100 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapıldı.  Hasar ödemesi yapılmayan 525 üretici için ise ödeme talimatlarının verildiği ve tazminatlarının en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Arşiv Foto:Dondan zarar gören kayısı ağacı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • eyup (6 yıl önce)
    tarsım malatyada kac para toplamış onuda acıklasın,,,,,,,,,
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Ne kadar poliçe bedeli toplamış onu da yazın tarsimden memnun olan var mı fizyolojik döküm dediler milleti mağdur ettiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    40 hektar kayısı bahcesi don ve doludan zarar gördü Tarsim %30 hasar raporu verdi itiraz ettik %15 düştü tarsim güzel para ödüyor harca harca bitmez.
    0
    0
    Yanıtla