SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TARSİM Semineri..

A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş Malatya Bölge Koordinatörlüğü tarafından, Malatya İl Tarım Müdürlüğü'nde çalışan Tarım Danışmanlarına yönelik Devlet Destekli Tarım Sigortalarının işleyişi ve şartları konulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TARSİM'de yapılan toplantıya Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ile TARSİM Bölge Koordinatörü Sabri Akın ile Tarım danışmanları katıldılar.

Akın, "TARSİM, meyve oluşumundan sonraki dönem için uygulanıyordu. Malatya'da geçtiğimiz yıl dondan dolayı çiçek döneminde çok ciddi bir hasar oldu. Biz 2010 yılı öncesinde çiçek dönemi il eli ilgili olarak bir hazırlık yapmıştık. Biz bu hazırlığımız tarım Bakanlığına sunmuştuk. Sonuçta 13 Ocak'ta çiçek dönemi de sigorta kapsamına alındı" ifadesini kaydetti. Akın, amaçlarını çiftçiye daha doğru bilginin ulaştırılması için böyle bir toplantı düzenlediklerini kaydetti.

Tarım İl Müdürü Aygül, "Malatyalı çiftçilerin uzun süreden beri beklediği ve arzu etiği bir durum yaşandı. Çiçek döneminin sigorta kapsamına alınmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu konuda Malatya çok emek verdi. Tarım Sigortaları demek, çiftçilerin karşılıksız bir para alacağı bir sistem değildir. bu araç sigortası gibi bir sistem. Karşılıklı bir yardımlaşma söz konusu. Çiftçi kayısısını sigortalandırdığı zaman belli bir prim ödemek zorunda. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması
için artık ürününü sigortalandırsın" dedi.

Toplantıda, TARSİM Bölge Koordinatörü Sabri Akın ile TARSİM Bölge Koordinatör Yardımcısı Bünyamin Kadar tarafından Devlet Destekli Tarım Sigortalarının genel şartları, teknik tarife ve talimatlar, istemin işleyişi ve poliçe son kabul tarihleri hakkında bilgiler verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız