SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TARSİM'de 7 Bin 558 Başvuru

A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Sabri Akın, Malatya'da don, dolu ve fırtınadan dolayı zarar gören toplam 7 bin 558 çiftçinin TARSİM'e tazminat talebinde bulunduğunu belirti.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, beraberinde il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte TARSİM Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Sabri Akın'ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan İl Başkanı Mustafa Şahin, "TARSİM deyince köylü ve çiftçi kesimi akla geliyor. TARSİM ülkemiz için çok büyük faydalar sağlıyor. AK Parti'nin devrim niteliğindeki çalışmalarından biride TARSİM'dir. Bu çalışma 2005 yılında gerçekleştirildi. Daha önce Tabii Afetler Kanunu yürürlükte iken, vatandaşlar tabi afetlerden yaralanamıyordu. Vatandaşlarımız mutlaka TARSİM imkanlarından yararlanmalıdır" dedi.

TARSİM Koordinatörü Sabri Akın da yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye, nüfusunun yüzde 33'ünü tarımla geçimini sağladığı bir ülke. TARSİM uygulaması gerçekten bir devrim niteliğinde. TARSİM 2007 yılında Malatya'da yaşanan don olayından dolayı çiftçilere 17 milyon TL tazminat ödemesi yaptı. Malatya'da son olarak Nisan ayında don olayı yaşandı. TARSİM'e 6 bin 435 çiftçi dondan, 976 çiftçi doludan, 146 çiftçi fırtınadan ve 1 çiftçi de hortumdan dolayı başvuruda bulundu. Malatya'da 26 ekip 62 eksperle çalışmalarını sürdürüyor. İhbarları alır almaz hemen çalışmalarımızı başlatıyoruz. Kale, Battalgazi, Yazıhan, merkez, Pütürge, Doğanyol'daki eksper çalışmaları sona erdi. Darende, Hekimhan, Kuluncak ve diğer bölgelerdeki çalışmalar ise devam ediyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız