SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tartı Aletlerine Sıkı Denetim

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:01:11
Tartı Aletlerine Sıkı Denetim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğu, esnaflar tarafından kullanılan tartı aletlerinin denetimlerini yapıyor. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğu tarafından Buğday Pazarı’nda yapılan denetimlerde, esnaflar tarafından kullanılan kantarların sıfır ayarları yapıldıktan sonra üzerine ağırlık bırakılarak, herhangi bir arızasının olup olmadığı denetlendi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, arızalı olan kantarların, ekipler tarafından yasal işlemler yapılarak tamire gönderilirken, gerekli kontrollerin tamirden geldikten sonra da yapıldığı kaydedildi.

2 ton kapasitesi altındaki bütün kantarları periyodik olarak denetleyen Malatya Büyükşehir Belediyesinin, yapılan kontroller de 25 TL muayene ücreti aldığı belirtildi. Yapılan kontroller sonrasında dijital kantarlara etiket yapıştırılırken, dijital olmayan kantarlara ise damga vurulduğu kaydedildi. Açıklamanın devamında, “Kanunda belirtilen 2 yılda bir muayene ve kontrol yaptırmayan, damga süresi geçmiş, bozuk veya yasal olmayan ölçü ve tartı aleti kullanan vatandaşlar hakkında Büyükşehir Belediyesi Ölçü ve Ayar Memurluğu tarafından cezai işlem uygulanıyor. Muayene yaptırmayan mükellefler için 2015 yılı için uygulanacak olan idari para cezası miktarı ise 1.674,00 TL” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız